Mistry republiky v kategorii přípravek jsou kladenští Čerti, ve finále rozstříleli Úhřetice

Mistry republiky v kategorii přípravek jsou kladenští Čerti, ve finále rozstříleli Úhřetice

Přerov – Dohromady 11 branek padlo ve finále přípravek na mistrovství republiky. Devět z nich vsítilo Kladno, které tak přemohlo Úhřetice vysoko 9:2. Po prvním dějství přitom Čerti vedli pouze o jednu jedinou branku, v té druhé ale šesti trefami strhli finále pevně na svou stranu.

První velkou šanci utkání si Kladno vypracovalo ve druhé minutě. Z levého kruhu pálil pod břevno Kováč a nechal vyniknout lapačku Kropáčka. Poté už začaly padat góly. O první se po dobré nahrávce od Šapovalivové postaral Tomáš Černohorský. V osmé minutě se Adéla Šapovalivová změnila z nahrávačky na střelkyni, na její ránu k tyči byl Kropáček krátký.

Dvoubrankové vedení vydrželo Čertům do začátku 11. minuty. Dobře mířenou ranou zkorigoval stav Samuel Kopecký. Kladenským poté vyšla přesilovka, z předbrankového prostoru ji předčasně ukončila Adéla Šapovalivová. Ještě do přestávky se však Parrots znovu dotáhli na nejtěsnější možný rozdíl. Se střelou po zemi slavil po nahrávkách od Kábeleho a Krejčíka úspěch Samuel Kopecký.

Po prvním poločase vedlo Kladno nad Úhřeticemi o gól 3:2.

Ze druhého dějství se ale – tedy minimálně co se výsledku týče – stala jednoznačná záležitost. Čerti svého protivníka počastovali šesti přesnými trefami, jimiž otěže utkání bezpečně získali do svých rukou. Nejprve se dvakrát prosadil Richard Háž – po přihrávce Dyka a z těsné blízkosti úhřetické klece. Po něm se mezi úspěšné střelce zapsali Kryštof Krása Karlem Müllerem.

Konečný stav finále přípravek stanovili v poslední minutě Tomáš Černohorský a Adéla Šapovalivová. Druhá jmenovaná završila hattrick. Kladno rozstřílelo úhřetické Parrots 9:2 a v nejnižší kategorii má v kapse republikové prvenství.