Zlín po finálové otočce slaví mistrovský titul starších žáků. Bronz putuje do Hořovic

Zlín po finálové otočce slaví mistrovský titul starších žáků. Bronz putuje do Hořovic

Zlaté medaile kategorie starších žáků slaví tým IHC Devils Zlín! Ďábli dokázali ve finále otočit zápas proti domácímu Přerovu. Prohrávali sice 2:3, ale závěr jim vyšel lépe, vítězným gólem rozhodl 57 sekund před koncem Dominik Luža. Třetí místo vybojovaly v dramatickém souboji s Kladnem až po prodloužení Hořovice.

Zlínští Devils jsou mistři ve starších žácích
V prvním poločase finálového klání mezi domácím Přerovem a Zlínem se hrál vyrovnaný inline hokej. První šanci utkání si vytvořili Přerovští. Ryšavého nebezpečná střela se však neujala. V desáté minutě se poprvé měnilo skóre, Zlín poslal do vedení Lukáš Chludil, který potrestal špatnou rozehrávku domácích. Přerov ale velmi rychle reagoval. Nejprve o pouhých 20 sekund později vyrovnal po hezké kličce Stanislav Svozil a o minutu později poslal Night Birds poprvé do vedení Adam Holík po střele z mezikruží.

Také ve druhé půli se hrálo vyrovnaně, šance nechyběly na obou stranách. A opět to byli zlínští Devils, kteří jako první rozvlnili síť. Po spolupráci s Lužou srovnání a svůj druhý gól v utkání oslavil Lukáš Chludil. Jenže odpověď domácích byla znovu enormně rychlá, důrazem dotlačil puk za brankovou čáru Stanislav Svozil. I on se trefil ve finále podruhé. Zlín se však rozhodně nehodlal vzdát a také tak neučinil. Ve 25. minutě se prosadil dobře mířenou střelou z pravého kruhu Dominik Luža a bylo srovnáno na 3:3.

O dvě minuty později měli Devils obrovskou šanci dostat se do vedení, ale Adam Bachánek nařízené trestné střílení neproměnil. Ale Zlín to nakonec vůbec nemuselo mrzet, protože 57 před koncem se z ostrého úhlu prosadil se štěstím Dominik Luža. Ten samý hráč poté v poslední sekundě pečetil gólem do prázdné brány na konečných 5:3 a pak už se společně se svými hráči rozjel radovat z mistrovského titulu.

Hořovice udolaly v utkání o bronz Kladno v prodloužení
Hořovice vlétly do utkání s velkou energií a už po necelých dvou minutách hry mohly oslavovat prvního úspěšného střelce, kterým se stal Martin Vitásek. Jenže potom to bylo na dlouhou dobu od Cvočkařů vše a hře začali dominovat hráči Kladna. Ti předvedli ukázkovou gólovou smršť, do konce poločasu nasázeli čtyři branky. Jako první se trefil Filip Sachr, který se prosadil díky důrazu před brankou. V deváté minutě už Kladno vedlo díky pohotové koncovce Miloše Karmazína. Na poločasových 4:1 pak ještě upravili Jakub Votoupal a Martin Adam.

Ve druhém poločase ale jakoby v dresech Kladna nastoupilo úplně jiné družstvo. Čerti nestíhali nažhavené hráče Hořovic a ti se jali postupně stahovat své třígólové manko. První snížení obstaral Lukáš Plos, který se trefil mezi Pulcovy betony. Ten samý střelec pak obstaral i další branku, tentokrát po spolupráci s Andrejem Adamcem. A ve 26. minutě už bylo vyrovnáno, když se prosadil po další Adamcově přihrávce Jakub Žmola.

O majiteli bronzového stupínku tak muselo rozhodnout pěti minutové prodloužení. A v tom Hořovice celkem jasně dominovaly. Do několika nadějných šancí se dostal Adamec, aby se nakonec oslavovaným hrdinou rozhodující branky stal po spolupráci s Plosem Jakub Žmola.