Roller Storm vybojoval zlaté medaile ve finále 1. ligy proti Písku

Roller Storm vybojoval zlaté medaile ve finále 1. ligy proti Písku

Na hradeckém stadionu byly v neděli k vidění čtyři zápasy 1. ligy, z toho ve dvou šlo o medaile. Bronz si nakonec vybojovalo Uherské Hradiště, stříbro bere Písek a zlatou radost si vychutnal Roller Storm B.

Nedělní program Final Six v Hradci Králové začal dohrávkou dvou skupinových zápasů. Uherské Hradiště sice v první čtvrtině otočilo proti Písku skóre na svou stranu, ale nakonec inkasovalo vysoký debakl. Písečtí se nejvíce rozstříleli v závěrečné části, kdy vstřelili pět branek. Pět gólů v utkání vstřelil Martin Záhora, hattrickem se blýskl Ondřej Dlouhý. Písek se tak stal prvním postupujícím do finále.

Druhý účastník finále vzešel z duelu mezi Českým Těšínem a Roller Stormem B, v němž Český Těšín třikrát vedl, ale Roller Stormu se vždy povedlo srovnat. Následně překlopil vedení na svou stranu a definitivně rozhodl v závěrečné čtvrtině, kdy už si vedení pohlídal. Po dvou přesných trefách si připsali Vráblík s Antoníčkem.

Do zápasu o bronz nastoupilo Uherské Hradiště s Českým Těšínem a bylo to pořádná přestřelka. V první čtvrtině drželo vedení na své straně Uherské Hradiště, ve třetí části ho zase překlopili na svou stranu hosté. Rozhodující byla poslední dvanáctiminutovka, ve které rozhodl Uherský Brod o zisku bronzových medailí pěti góly. Pět přesných zásahů si na své konto připsal domácí Vít Mika.

V 17:15 odstartoval finálový boj mezi Pískem a Roller Stormem, který byl velice vyrovnaný. Týmy se přetahovaly o vedení a nakonec se rozhodovalo až v poslední čtvrtině, kdy se dvakrát prosadil Roller Storm B, ten už si v závěru i přes snahu soupeře výsledek pohlídal.