Hodnocení finále Stilmat extraligy pohledem Tomáše Rubeše a Jaroslava Janeby

Hodnocení finále Stilmat extraligy pohledem Tomáše Rubeše a Jaroslava Janeby

Ve finale Stilmat extraligy na zimním stadionu v Hradci Králové se proti sobě postavili Prague Rats a Zlín, pražský tým po jeho konci mohl slavit obhajobu titulu. V pozápasových videorozhovorech se, jak zlatý Tomáš Rubeš, tak stříbrný Jaroslav Janeba, shodli, že ve finále rozhodovali přesilové hry.

Prague Rats ovládli základní část a podmanili si i mnohem důležitější play off Stilmat extraligy. Velký podíl na vítězství pražského celku ve finále měl Tomáš Rubeš, jenž vstřelil pět branek a na dvě nahrál. „Samozřejmě máme radost z vítězství, ale myslím si, že minulý rok to bylo bouřlivější vzhledem k tomu, že jsme se s Černošicemi tahali o výhru do poslední chvíle. Letos byl zápas od půlky vpodstatě rozhodnutý. V takovýchto utkáních jsou přesilovky důležité, včera nám nešli, tak jsme si k tomu něco řekli a dnes určitě rozhodly,“ popsal rozhodující momenty finále Tomáš Rubeš.


Zlín ještě našel na první inkasovaný gól ve finále odpověď, dále už však Prague Rats dominovali, když jim k tomu Devils dopomáhali i fauly. „Druhé místo hodnotím jako úspěšnou sezonu, hráli jsme dobře. Ve finále šlo vidět, že soupeř hrál inline a my jsme hráli hokej, což rozhodlo. Přehráli nás ve všech směrech, hodně jim pomohly přesilové hry, ve kterých se rozhodl zápas. Některé fauly byly zbytečné, u některých tam už záchranná brza musela být. Ve finále už člověk únavu necítí, to je adrenalin,“ řekl Jaroslav Janeba, že Devils neovlivnilo ve výkonu prodloužení ze semifinále.