Statistické ohlednutí za sezonou 2018

Statistické ohlednutí za sezonou 2018

Všechny soutěže inline hokeje pořádané Českou asociací inline hokeje ročníku 2018 jsou u konce, nyní už jsou na programu pouze reprezentační akce.

V nejvyšší mužské soutěži, tedy Stilmat extralize, se odehrálo celkem 84 utkání. Nejlepší celek vzešel z dvojice Prague Rats – Devils Zlín, pražský celek potvrdil roli favorita, když za celý ročník prohrál pouze jediné utkání, a odnesl si zlaté medaile. V Hradci Králové se rozdělovaly také medailové sady určené pro 1. ligu, ve finálovém duelu porazil Roller Storm B Písek. V 1. lize mohli fanoušci navštívit celkem 172 duelů. O majitelích zlatých kovů v juniorské kategorii se rozhodovalo až v pomyslném třetím zápase, v němž Přerov dokonal obrat celé série. Juniorská soutěž nabídla celkem 26 zápasů. I další mládežnické kategorie odehrály finálové turnaje, stejně jako junioři, v Přerově. Do posledního duelu přípravky v sezoně se probojovalo Kladno s Úhřeticemi, Čerti nasázeli do sítě soupeře devět branek a zaslouženě brali první místo. Mladší žáci Zlína vyzvali ve finále domácí Night Birds, z vítězství 4:1 se radovali Devils. Zlín bral zlato i v kategorii starších žáků, povedeným obratem a rozhodujícím gólem v poslední minutě zdolal Night Birds. V kategorii starších žáků se včetně utkání s ženskými týmy uskutečnilo 75 duelů. Jak bylo zmíněno, ženské týmy sice po celou základní část hrály proti týmům starších žáků, o zlato si to ale rozdaly samostatně v Chrudimi. Rozhodovalo se mezi třemi týmy, z nichž jako jediné zůstaly bez porážky Úhřetice.

Přestože je inline hokej kolektivní sport, důležité jsou v něm i indiviudální statistiky, v základní části Stilmat extraligy kraloval ofenzivě s 71 kanadskými body Petr Kafka (34+37) z Prague Rats, v play off se umístil na první příčce produktivity jeho spoluhráč Jakub Bernad (11+11).