Česká děvčata vstoupila do šampionátu vítězně, poradila si s domácí Itálií

Česká děvčata vstoupila do šampionátu vítězně, poradila si s domácí Itálií

Na úvod mistrovství světa 2018 se české reprezentaci žen postavily domácí Italky. Už od prvních minut byla česká děvčata lepším týmem a Itálii přehrávala. Úvodní branka Čajanové navíc dodala týmu klid na hokejkách a Itálie měla velký problém s přechodem do útočné fáze. Po dalších brankách Jančové, Mrázové a Flachsové dokráčela česká děvčata k výhře 5:0.

Velmi aktivně nastoupil český tým proti domácím Italkám a Pompaninová měla plné ruce práce. Italskou brankářku prověřila Čajanová a vzápětí Jančová, k úvodní brance to ale nevedlo. Na druhé straně to zkusily i domácí hráčky, jenže Roccellaová s Ferraraovou před českou brankou neuspěly.

A tak udeřila Sára Čajanová, která si v 5. minutě zpracovala pas od Mrázové a rychlý přechod do útoku zakončila střelou do horní poloviny branky. Další branku mohla česká děvčata přidat v početní výhodě, jenže svižnou střelu Mrázové zachytila Pompaninová. V 9. minutě už to bylo o dvě branky. Mezi kruhy si nabruslila Michaela Jančová a z dobré pozice dokázala zvýšit.

Útočná aktivita českých reprezentantek neustávala, ovšem Jančová další šanci využít nedokázala. Třetí branka ale přišla ještě před zvukem poločasové sirény. Dvě vteřiny před koncem první dvacetiminutovky si od mantinelu vybruslila Flachsová, která i pod tlakem protihráčky přesně našla Kateřinu Mrázovou, jenž dala svým spoluhráčkám klid na hokejky do další části.

Ve 25. minutě mohly Italky snížit na rozdíl dvou branek, když se před Škodovou dostala Bisiová, jenže česká brankářka soupeřku skórovat nenechala. Co se nepovedlo Itálii, to znovu zvládly Češky. Kateřina Flachsová si ve 27. minutě najela před branku na pas Čajanové, stíhla ještě zamíchat s kotoučem a zvýšila už na 4:0. 

S blížícím se závěrem český tým stále častěji dotíral na italské brankoviště, ovšem Mrázová ve dvou slibných příležitostech ztroskotala na brankové konstrukci nebo na brankářce. Napravit to ale ještě dokázala v poslední minutě zápasu, když český tým dostal k dispozici početní výhodu a dobře postavenou Kateřinu Mrázovou našla milimetrovým pasem skrz brankoviště Michaela Jančová.

Itálie – Česko 0:5 (0:3)

Branky a nahrávky: 5. Čajanová (Mrázová), 9. Jančová (Mrázová), 20. Mrázová (Flachsová), 27. Flachsová (Čajanová), 40. Mrázová (Jančová). Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1.