Přerov doma deklasoval Uherský Brod, potupil ho patnácti brankami

Přerov doma deklasoval Uherský Brod, potupil ho patnácti brankami

Další kanonádu předvedli v domácím prostředí inline hokejisté Přerova. Po Zlínu si poradili také s Uherským Brodem, který pokořili vysoko 15:3. Hattrick a jeden gól navrch zaznamenal Jakub Ferenc, po dvou brankách navíc vstřelili Navrátil, Školoud a Hanák. Night Birds tak z prvních dvou duelů vytěžili plný počet bodů.

Skóre utkání se poprvé měnilo na konci třetí minuty. Stanislav Husák si vyjel zpoza branky a procedil puk mezi tělem Zavadila a bližší tyčí. Kanci z Uherského Brodu srovnali na začátku sedmé minuty, postaral se o to David Pavlůsek, který dopravil do branky puk, jenž se k němu odrazil od pravé tyče. Tu předtím trefil Gazda. V závěru sedmé minuty už vedli znovu Přerovští. Martin Gremlica si zprava najel před Zavadila a dokázal jej obelstít. Po prvních dvanácti minutách čistého času vedli Night Birds nad svým soupeřem 2:1.

Do náskoku o dvě branky poslal domácí celek v šestnácté minutě Jakub Navrátil, který za Zavadilova záda dorazil střelu Indráka. Uherský Brod ještě jednou snížil na nejtěsnější možný rozdíl, skulinku v postavení Dohnala našel po nahrávce od Marka David Pavlůsek, pro nějž šlo o druhou trefu v utkání. Hanáky to ale z míry nevyvedlo a Jakub Ferenc se prezentoval přesnou a gólovou tečí pokusu, který vyprodukoval Navrátil. Ve druhém dějství dali domácí opět dva góly, zatímco hosté skórovali jedenkrát.

Definitivní zlom v zápase přišel ve třetí části. Jakub Navrátil projel značnou částí hrací plochy a dokázal si poradit i se Zavadilem. Ve 29. minutě ukázal své rychlé nohy Petr Školoud, z levého křídla si sjel před branku a zvýšil na 6:2 pro Přerov. Zanedlouho připravil Indrák šanci Jakubu Ferencovi, který střelou švihem našel místo nad Zavadilovou vyrážečkou. Do přestávky se prosadil ještě Mikuláš Zbořil. Po pasu od Hanáka jel sám na brankáře, vybral si pokus pod lapačku a s tím také slavil úspěch. Duel sice nenabízel žádné závratně rychlé tempo, přesto Night Birds drželi vedení 8:2.

V poslední čtvrtině pak svému sokovi přidali na cestu domů ještě sedm branek. Kanonádu načal v oslabení Jakub Ferenc, s pomocí levé tyče dovršil hattrick. Dobrou ránu z první předvedl Daniel Indrák, kterému nabíjel Gremlica. Po souhře Zbořila se Školoudem se zase z předbrankového prostoru trefil kapitán Přerova Pavel Hanák. Nebohý gólman Zavadil pomalu nestačil lovit kotouče ze své sítě. Další mu do ní přidal Petr Školoud, který skóroval podruhé. Totéž se po Navrátilovi a Školoudovi podařilo rovněž Pavlu Hanákovi. Svůj únik po křídle přetavil v branku Aleš Jergl, ve 45. minutě zapsal svůj čtvrtý přesný zásah v zápase Jakub Ferenc. Čestný úspěch hostů ještě z úniku zaznamenal Daniel Gazda, proti střídajícímu brankáři Mánkovi uspěl s blafákem do bekhendu.

Jakub Ferenc (trenér IHC Night Birds Přerov, střelec hattricku): „V první části zápasu to ještě nebylo úplně ideální, ale od druhé půlky už jsme dominovali. Musím vyzdvihnout výkony Michala Popelky a Dana Gazdy, kteří nám zatápěli v našem obranném pásmu. Myslím si, že se zápas od zápasu lepšíme. Doufám, že podobný výkon předvedeme i v neděli v Novém Jičíně.“

Michal Popelka (útočník IHC Kanci Uherský Brod): „Přehráli nás. Mají dost dobrý tým, je jich hodně. Navíc se jim vrátili kluci ze Španělska a nastoupili i kluci, co jezdí na akce reprezentace. Ferenc, Zbořil, Jergl, Hanák. Na hřišti to bylo vidět. Myslím si, že by Přerov mohl letos celou soutěž vyhrát. Nás bylo ještě k tomu málo, takže to bylo pro nás těžké utkání.“



04.05.2019 17:00| 1.kolo| Přerov | 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC KANCI Uherský Brod
15:3
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:57IHC Night Birds Přerov-1:0Stanislav HusákAleš Jergl
06:06IHC KANCI Uherský Brod -1:1David PavlůsekDaniel Gazda
06:51IHC Night Birds Přerov-2:1Martin GremlicaPavel Hanák, Daniel Indrák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:47IHC Night Birds Přerov-3:1Jakub NavrátilDaniel Indrák
19:29IHC KANCI Uherský Brod -3:2David PavlůsekJan Marek
19:56IHC Night Birds Přerov-4:2Jakub FerencJakub Navrátil, Stanislav Husák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:28IHC Night Birds Přerov-5:2Jakub NavrátilStanislav Husák
28:56IHC Night Birds Přerov-6:2Petr Školoud
32:46IHC Night Birds Přerov-7:2Jakub FerencJakub Navrátil, Daniel Indrák
33:53IHC Night Birds Přerov-8:2Mikuláš ZbořilPavel Hanák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:08IHC Night Birds PřerovSHG9:2Jakub FerencAleš Jergl
38:53IHC Night Birds Přerov-10:2Daniel IndrákMartin Gremlica, Marek Ditrich
39:30IHC Night Birds Přerov-11:2Pavel HanákPetr Školoud, Mikuláš Zbořil
41:59IHC Night Birds PřerovPPG12:2Petr ŠkoloudPavel Hanák, Mikuláš Zbořil
42:36IHC Night Birds Přerov-13:2Pavel HanákPetr Školoud
43:17IHC Night Birds Přerov-14:2Aleš JerglJakub Ferenc
44:24IHC Night Birds Přerov-15:2Jakub FerencDaniel Indrák, Stanislav Husák
45:36IHC KANCI Uherský Brod -15:3Daniel GazdaMichal Popelka, Petr Zavadil