Přerov i napotřetí vítězný, skalp Nového Jičína vyšperkoval hattrick Zbořila

Přerov i napotřetí vítězný, skalp Nového Jičína vyšperkoval hattrick Zbořila

Inline hokejisté Přerova pokračují v úvodu sezóny ve výborné formě. Po třech zápasech jsou nadále stoprocentní, tentokrát si poradili s Novým Jičínem, který porazili přesvědčivě 9:2. Hattrickem se vysokém vítězství podílel Mikuláš Zbořil.

Hosté byli v úvodní čtvrtině aktivnějším a rychlejším týmem. Domácí vyprodukovali jen pár nepřesných střel a zakončení Kaukiče, které skončilo v lapačce Jakuba Dohnala. Přerov dostal do vedení Aleš Jergl, který dorazil svou vlastní střelu.

Druhá třetina znovu patřila Night Birds, kteří tentokrát dokázali překonat Reného Fendricha v domácí brance hned třikrát. Hostům vyšel vstup do čtvrtiny, v rychlém sledu se prosadili Mikuláš Zbořil a v přesilové hře Pavel Hanák. Na 4:0 pak v 16. minutě zvyšoval znovu Mikuláš Zbořil. Kontaktní branku Nového Jičína se povedlo vsítit v 18. minutě Michaelu Chvostkovi. Krátce poté ještě nastřelil břevno branky Přerova Lukáš Kaukič.

Třetí čtvrtina byla poměrně vyrovnaná, i když pořád byli i přes velké nasazení domácích o něco aktivnější hráči Přerova. Ti se gólově prosadili i v této části zápasu, i když pouze jednou. V oslabení ujel novojičínské obraně Aleš Jergl a svým druhým gólem zvýšil už na 5:1.

Začátek poslední čtvrtiny definitivně rozhodl zápas. Naděje domácích na zázračný obrat rozfoukal už po třinácti sekundách periody Petr Školoud, o tři minuty později se po rychlé akci pěkně trefil pod břevno Pavel Hanák, kterému přihrával Zbořil. O čtyřiašedesát sekund později si oba hráči akci zopakovali, jen si vyměnili role a z gólu na 8:1 a zároveň hattricku se mohl radovat po Hanákově asistenci Mikuláš Zbořil.

V úplném závěru ještě padly dvě branky. Nejprve se trefil hostující Karel Plášek a v poslední sekundě utkání pak ještě stihl výsledek utkání zkorigovat na konečných 2:9 Daniel Plitko.

Zbyněk Kubičík (asistent trenéra Nového Jičína): „Myslím si, že jsme odehráli utkání proti hlavnímu favoritovi na zlato, Přerov má opravdu výborný tým. Na to, v jakém jsme dnes hráli složení, jsme neodehráli úplně špatný zápas. Hodně věcí jsme si vyzkoušeli a hráči na ploše nechali opravdu všechno, do třetí čtvrtiny jsme se drželi a bojovali jsme až do konce. Přerov byl ale dneska prostě lepší.“

Pavel Hanák (kapitán Přerova): „Jeli jsme sem trochu s obavami, protože Nový Jičín má skvělý mančaft. Začátek byl trochu opatrnější, ve druhé čtvrtině jsme jim utekli o tři góly a pak jsme si to zkušeně hlídali. Soupeře jsme nepouštěli do velkých šancí, a když už nějaké měli, tak nás podržel gólman. Nám se dařilo využívat protiútoky a nakonec to skóre vypadá hodně, ale bylo to vyrovnanější.“



05.05.2019 16:00| 2.kolo| N. Jičín | 40 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Night Birds Přerov
2:9
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:00IHC Night Birds Přerov-0:1Aleš Jergl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:41IHC Night Birds Přerov-0:2Mikuláš ZbořilPavel Hanák, Petr Školoud
14:00IHC Night Birds PřerovPPG0:3Pavel HanákPetr Školoud
15:21IHC Night Birds Přerov-0:4Mikuláš Zbořil
17:24IHC Nový Jičín-1:4Michael ChvostekRobin Gebauer
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:50IHC Night Birds PřerovSHG1:5Aleš Jergl
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:13IHC Night Birds Přerov-1:6Petr ŠkoloudKarel Plášek
36:13IHC Night Birds Přerov-1:7Pavel HanákMikuláš Zbořil
40:24IHC Night Birds Přerov-1:8Mikuláš ZbořilPavel Hanák
47:45IHC Night Birds Přerov-1:9Karel PlášekJakub Navrátil
47:59IHC Nový Jičín-2:9Daniel PlitkoJan Sluštík, Jan Zahradníček