Přerov slaví dorostenecký titul, opět dominoval Svozil. Bronz berou kladenští Čerti

Přerov slaví dorostenecký titul, opět dominoval Svozil. Bronz berou kladenští Čerti
autor fotografie: Alena Zapletalová

Sezóna dorostu je za námi, po sobotních ranních duelech jsou rozděleny kompletní sady medailí. V souboji o konečné třetí místo na MMČR v Přerově uspěli hráči Kladna, kteří po obratu přehráli Cvočkaře Hořovice. Finále mezi domácím Přerovem a Zlínem bylo vyrovnané jen v první polovině, v té druhé totiž Night Birds nasázeli šest branek a vyhráli vysoko 8:2. Po pátečním titulu v juniorech se tak přerovský inline hokej raduje ze zlata také v dorostu. Stanislav Svozil se ve finále blýskl čtyřmi góly.

Cvočkaři v souboji o bronz, který otevřel v 8:00 sobotní program v Přerově, navázali na vstup do utkání z den starého semifinále proti Zlínu, a rychle se ujali vedení. Na začátku páté minuty otevřel skóre hořovický Andrej Adamec. Kladno se povětšinu první části k ničemu moc nedostalo, přesto v závěru úvodní dvacetiminutovky skóre otočilo, když se v rozmezí čtyřiadvaceti sekund v 17. minutě prosadili postupně Matyáš Šapovaliv a Samuel Chrénka. Čerti vedli 2:1.

Středočeskému klubu navíc vyšel také vstup do druhé půle, když hned v úvodní minutě zvýšil na 3:1 pro Kladnou přesnou ranou po zemi Jiří Ticháček. Kladno od té doby bylo na koni a kompletně převzala otěže duelu. Svou druhou branku přidal Matyáš Šapovaliv, na nějž navázal v 32. minutě druhým zásahem právě také Jiří Ticháček – 5:1. Hořovice už se na případný zvrat nemohly, zisk bronzových medailí pro Kladno pečetil dvě sekundy před koncem Jakub Altrichter.

Finále nabídlo pohlednou bitvu plnou branek. Do vedení se dostali Přerovští, když se ve třetí minutě prosadil tradičně produktivní Stanislav Svozil. Domácí přidali poté další zásah až o deset minut později, když se mezi střelce zapsal Adam Holík. Na jeho trefu stihli Devils odpovědět ale ještě do konce první části, když snižoval na 1:2 z pohledu Zlína Filip Šindelek.

Druhá část už se ale jasně nesla v režii Night Birds, kteří pohodlně kráčeli za titulem. Postupně se trefili Adam Holík, Jonáš Jobánek a dvakrát také Stanislav Svozil, který zkompletoval svůj finálový hattrick a zvýšil už na 6:1. Devils stihli ve 34. minutě z hole Lukáše Chladila snížit, ale další trefy Adama Holíka, který také završil hattrick, a také Stanislava Svozila daly razítko na výhru Přerova a zisk mistrovského titulu.

Hvězdou Přerova se o víkendu stal právě Stanislav Svozil, který získal titul jak v juniorech, tak v dorostu. V semifinále dorostu se prosadil pětkrát, ve finále „jen“ čtyřikrát.

Robert Hamrla (IHC Devils Zlín): „Zezačátku bylo utkání vyrovnané, ale byli jsme limitováni tím, že jsme tým doplnili mladšími chlapci. Držel nás hodně brankář a poté nás dobře vedla trojice Chludil, Ševčík, Šindelek, která hru řídila. Mladí jim sekundovali, ale i tak se proti Přerovu špatně hrálo a velmi špatně jsme jeho hráče zastavovali. I tak je to pro nás velký úspěch, vážíme si jej.“

Patrik Škandera (IHC Night Birds Přerov): „Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale pak se to zlomilo v náš prospěch. Tento titul se v České asociaci uděluje teprve podruhé a je super, že ho stále drží Přerov. Jsem rád, že jsme titul obhájili.“