Češi si vyšlápli i na Kanadu a vedou skupinu smrti!

Zatímco duel s Itálií nabídl oťukávanou a jen tři branky, duel s Kanadou byl o poznání zajímavější. Gólů padlo deset a hned devět z nich do kanadské branky! Češi tak vyhráli i druhý zápas ve skupině, výrazně si vylepšili skóre a jsou ve hře o první místo ve skupině.

Úvod zápasu vyšel ideálně, Kanaďané už po 59 sekundách šli do tří a Češi dostali šanci, kterou rychle využili. Fiala v první dobré šanci ještě neuspěl, stále ještě ve druhé minuté zápasu už na gólmana vyzrál a otevřel skóre – 1:0! Jeho i ostatní spoluhráče pak podržel Frodl, který dnes nastoupil místo Brabce, a v sedmé minutě pak přišlo další vyloučení soupeře.

Ani tentokrát nevydržel vyloučený Kanaďan na trestné celé dvě minuty, druhou přesilovku totiž využil parádní střelou Kafka! Když pak Fiala sekundu před koncem desáté minutu přidal po hezké individuální akci svůj druhý gól v zápase, měli Češi už pohodlný třígólový náskok. To nebylo ale všechno, Češi totiž opravdu zefektivnili přesilovky a Kuťák při další přidal už čtvrtý český gól! Hosté pak mohli sami kontrovat při přesilové hře, když už se jim ale povedlo, zazvonila jen tyč české branky. První půle tak skončila za stavu 4:0.

Ve druhé poločase se na gól chvíli čekalo a vypadalo to, že by se mohli jako první radovat Kanaďané, Woods ale se svojí šancí nenaložil vůbec dobře. A tak mu Jakub Bernad na druhé straně ukázal, jak se to má dělat, když s přehledem v úniku naznačil a zakončil na 5:0. Ve 28. minutě se Bernad ujal role asistenta a jeho pobídku proměnil Kuťák v šestý český gól. A aby toho nebylo málo, Mikuláš Zbořil využil ve 30. minutě i další přesilovku a zvyšoval už na 7:0.

Ve 35. minutě to chvíli bylo už o osm branek, když se trefil Strýček, ve stejné minutě ale poprvé inkasoval i Frodl, kterého v úniku překonal Coughler. Češi si ale osmibrankové vedení vzali rychle zpět a byla to nádherná akce! Rubeš s Kuťákem ujeli sami na gólmana, Rubeš naznačil zakončení a přenechal druhému jmenovanému, který uzavřel na 9:1!

Branky a nahrávky: 2. Fiala (Chamrád), 8. Kafka (Kuťák), 10. Fiala, 13. Kuťák (Šebek), 26. Bernad, 28. Kuťák (Bernad), 30. Zbořil (Bernad), 35. Strýček (Loskot), 36. Kuťák (Rubeš) – 35. Coughler (Woods).

Česko: Frodl (Brabec) – Šebek, Strýček, Malý, Cik, Kuťák, Zbořil, Gremlica – Kafka, Bernad, Loskot, Chamrád, Rubeš, Fiala, Přibyl.

Kanada: Hartwell (Teed) – Henderson, Issacs, Eng, Hammond, Furlong, Evans, Mendelsohn, Coughler, Oosterveld, Luscombe, Woods, Rhodes.


07.07.2019 18:30| 2.kolo
Česká republika
Česká republika
Kanada
9:1
Kanada
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-