Zlín díky gólu nejproduktivnějšího hráče Chludila udolal doma Brno

Zlín díky gólu nejproduktivnějšího hráče Chludila udolal doma Brno

Hokejisté Zlína porazili v dopoledním zápase čtvrtého kola Stilmat extraligy inline hokeje na svém hřišti Brno 4:3. O výhře Devils rozhodl sedm minut před koncem lídr bodování skupiny Východ Lukáš Chludil, který si celkově v duelu připsal dva góly a asistenci. Nejlepší střelec moravské části extraligy Daniel Gazda zaznamenal další dvě branky, celkově už jich vsítil čtrnáct.

V úvodu zápasu hostující brankář Petr Hrachovina rychlým přesunem k zemi vychytal unikajícího Gazdu a poradil si také s následnou dorážkou. Na druhé straně Kořének zlikvidoval šanci Kachlíka, skóre neotevřeli ani zlínští Šindelek s Pavlůskem nebo brněnský Dufek. Po deseti minutách vystřelil z levé strany Šindelek a Hrachovinovi pomohla branková konstrukce.

Jako první udeřilo Brno, které v čase 13:03 využilo přesilovku. Dominik Hrachovina přihrál Radku Kučeříkovi a jeho utěšený pokus zapadl ke vzdálenější tyči domácí branky. Devils však zanedlouho odpověděli, Adam Hamrla našel Lukáše Chludila, který zakončil do volného místa nad Hrachovinovou lapačkou. V šestnácté minutě Zlín dokonal obrat. Bekhendový pokus Daniel Gazdy prošel mezi betony brněnského brankáře až do sítě, kapitán Ďáblů skóroval potřinácté v této sezoně.

Jihomoravané vyrovnali tři sekundy před koncem prvního poločasu, Kořének měl zakrytý výhled a z pravé strany se prosadil Jan Dufek. Devils znovu odskočili 44 sekund po začátku druhého dějství, z podobného místa jako těsně před přestávkou Dufek přidal čtrnáctý gól v aktuálním extraligovém ročníku Daniel Gazda. Těsné vedení Zlína trvalo do okamžiku, než zdálky při brněnském náporu vyzrál na Kořénka David Sedláček.

V čase 32:50 se počtvrté radovali domácí. Po akci, kterou rozjel gólman Kořének, a nabídce Bachánka předvedl nechytatelnou ránu z první do horního rohu hostující branky Lukáš Chludil. Útočník Devils, jenž vede produktivitu moravské poloviny nejvyšší soutěže, si připsal 24. kanadský bod v probíhající sezoně. Mission Roller se snažil jednogólové manko znovu dorovnat, jeho závěrečný nápor ani hra bez brankáře ale už kýžený úspěch nepřinesly. Možnost Krále zastavil Kořének a Dominik Hrachovina zblízka kotouč do volné části brány neposlal. Na druhé straně trefil unikající Pavlůsek, jenž mířil do vzdálenějšího dolního rohu, tyčku brněnské branky.  



27.05.2023 10:00| 4.kolo| Zlín| 25 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
Mission Roller Brno
4:3
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:03Mission Roller Brno-0:1Radek KučeříkDominik Hrachovina
13:50IHC Devils Zlín-1:1Lukáš ChludilAdam Hamrla
15:04IHC Devils Zlín-2:1Daniel GazdaMichal Brida, Dominik Luža
19:57Mission Roller Brno-2:2Jan DufekDavid Sedláček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:44IHC Devils Zlín-3:2Daniel GazdaLukáš Chludil, Jiří Suhrada
28:25Mission Roller Brno-3:3David SedláčekJan Dufek, Dominik Hrachovina
32:50IHC Devils Zlín-4:3Lukáš ChludilAdam Bachánek, Michal Kořenek