Základní část extraligy jde do finále, kdo vyhraje českou skupinu?

Základní část extraligy jde do finále, kdo vyhraje českou skupinu?

Stilmat extraligu inline hokeje čeká závěrečných sedm zápasů základní části. Ve skupině Východ už má prvenství jisté Zlín, který stejně jako Uherský Brod pocestuje do Přerova. Naopak ve skupině Západ ještě nejlépe postavený tým pro čtvrtfinále známý není. O poll position pro vyřazovací boje budou usilovat Černošice i Prague Rats.

Skupina Západ

V české polovině nejvyšší soutěže proběhnou v posledním kole základní části čtyři zápasy. Kdo do nich vstoupí jako lídr tabulky, určí dnešní dohrávka pátého kola mezi prvními Černošicemi a druhými Prague Rats, mezi nimiž je tenký jednobodový rozdíl.

Krysy se od sobotních 11 hodin střetnou s třetím Hradcem Králové, který na ně ztrácí dva body. První vzájemné utkání v tomto ročníku vyhráli Pražané 5:3. Ve stejném čase proti sobě nastoupí Černošice a poslední Hořovice, které už do play-off postoupit nemohou. Před měsícem Tygři Cvočkaře udolali těsně 6:5.

Ve 13 a 15 hodin pak odstartují duely čtvrtého Roller Storm Praha. Nejprve proti Hradci, na něhož mu chybí tři body a jemuž v prvním kole podlehl 6:7 po prodloužení. Následně proti městskému rivalovi Rats, na kterého 20. května vyzrál 8:6.

ROZPIS UTKÁNÍ | TABULKA | STATISTIKY

Skupina Východ

Na Moravě se na závěr extraligové základní části uskuteční tři zápasy. Netradičně už od 8:30 se Brno v duelu třetího s druhým utká s Boskovicemi. Mission Roller by se v případě vítězství v základní hrací době na Boskovické bodově dotáhl. První vzájemný zápas na začátku května původně vyhráli Brňané 6:5 po prodloužení, později byl ale zkontumován poměrem 5:0 ve prospěch Boskovic.

Čtvrtý Přerov pak na svém hřišti vyzve od 11 hodin poslední Uherský Brod a od 14 hodin naopak první Zlín. Zatímco s Kanci si Night Birds v prvním kole letošní sezony poradili 7:3, Devils podlehli jednobrankovým rozdílem 8:9. Ve Zlíně přitom v jednu chvíli vedli o čtyři góly, na body jim to však proti soupeři z Baťova města nestačilo. Zlínští mohou zakončit základní část bez jediné porážky. Dosud ztratili jediný bod – za triumf po prodloužení v Brně.

ROZPIS UTKÁNÍ | TABULKA | STATISTIKY