Přerov díky třem gólům při hře bez brankáře otočil domácí zápas proti Zlínu

Přerov díky třem gólům při hře bez brankáře otočil domácí zápas proti Zlínu

Inline hokejisté Přerova zvítězili ve druhém domácím utkání šestého kola Stilmat extraligy nad Zlínem po obratu 7:6. Night Birds třikrát vyšel závěrečný risk s prázdnou bránou, během kterého třikrát skórovali. Rozhodující gól zaznamenal devět sekund před koncem Jakub Navrátil, který stejně jako v dopoledním duelu proti Uherskému Brodu zkompletoval hattrick.

Devils poprvé v letošní sezoně nejvyšší soutěže nevyhráli ani nebodovali. Předtím uspěli v sedmi zápasech v řadě, ve kterých ztratili jediný bod.

Ani jednomu týmu už před sobotním odpoledním utkáním o nic nešlo. Zlín měl ve skupině Východ jisté prvenství, Přerov čtvrté místo.

Hosté si na Hané v prvním poločase vytvořili třígólové vedení. Jako první se po minutě a čtyřech vteřinách prosadil jejich kapitán Jiří Suhrada, který do přihrávce Chludila trefil přesně pravý horní roh přerovské branky. Následně dvakrát udeřil Michal Tomek. Nejprve využil Lužovu nabídku od zadního mantinelu a 22 sekund nato dorazil do sítě střelu Hamrly.

Night Birds snížili v šestnácté minutě zásluhou gólu Tomáše Andrýska, po jehož křížném pokusu k pravé tyči se Huf natahoval marně. Oba celky skórovaly do přestávky ještě jednou. Svůj 34. kanadský bod v probíhajícím extraligovém ročníku si po nájezdu z pravého křídla před Machače připsal Lukáš Chludil, na druhé straně zblízka usměrnil kotouč za přesouvajícího se Hufa Patrik Tarnoczy.

Zkraje druhého dějství Zlín přečkal oslabení a poté přidal pátý gól. Jiří Suhrada zamířil z levého kruhu ke vzdálenější tyči a zaznamenal druhou branku v zápase. Přerov dostal na rozdíl jediné trefy dvěma úniky Jakub Navrátil. Při obou na Hufa vyzrál bekhendovým blafákem – poprvé po zemi mezi betony, pak odrazem o horní tyčku.

Vyrovnat mohl bez přípravy Indrák, hostům při jeho ráně z mezikruží pomohla tyčka. V čase 32:50 předvedli Devils kombinaci až do prázdné branky, na jejímž konci stál po přihrávce Hamrly Filip Šindelek. Machač neměl šanci zasáhnout.

Domácí v závěru vrhli všechny síly do útoku a odvolali brankáře. Při prvním risku rozjel akci Indrák a po Navrátilově pasu z úrovně brankové čáry procedil kotouč mezi Hufovými betony Tomáš Hanák, jenž předtím ve velké šanci minul.

Situace s přerovskou power-play se opakovala a „Sovičkám“ se podařilo vyrovnat. Plášek oslovil Daniela Indráka, který zakončil nad Hufovo pravé rameno do šibenice. Přerované chtěli zvítězit a při třetí hře s pěti muži v poli skóre otočili. V čase 39:51 posunul Plášek puk Jakubu Navrátilovi, ten ho poslal k levé tyči zlínské brány a dovršil hattrick. Devils už vyrovnat nestihli.

Zlín a Přerov na sebe narazí také v nadcházejícím čtvrtfinále play-off, tentokrát se ale bude hrát v Baťově městě. 



10.06.2023 14:00| 6.kolo| Přerov| 88 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Devils Zlín
7:6
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:04IHC Devils Zlín-0:1Jiří SuhradaLukáš Chludil
10:13IHC Devils Zlín-0:2Michal TomekDominik Luža
10:35IHC Devils Zlín-0:3Michal TomekAdam Hamrla, Jiří Suhrada
15:52IHC Night Birds Přerov-1:3Tomáš AndrýsekPatrik Tarnoczy, Pavel Hanák
16:28IHC Devils Zlín-1:4Lukáš ChludilAdam Hamrla
18:52IHC Night Birds Přerov-2:4Patrik TarnoczyAdam Holík, Tomáš Hanák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:14IHC Devils Zlín-2:5Jiří SuhradaLukáš Chludil
25:31IHC Night Birds Přerov-3:5Jakub Navrátil
29:16IHC Night Birds Přerov-4:5Jakub NavrátilKarel Plášek
32:50IHC Devils Zlín-4:6Filip ŠindelekMartin Holba, Tomáš Pavlůsek
37:22IHC Night Birds Přerov-5:6Tomáš HanákJakub Navrátil, Daniel Indrák
38:04IHC Night Birds Přerov-6:6Daniel IndrákKarel Plášek
39:51IHC Night Birds Přerov-7:6Jakub NavrátilDaniel Indrák, Karel Plášek