Přerov obhájil prvenství mezi dorostenci, ve finále přehrál Rats

Přerov obhájil prvenství mezi dorostenci, ve finále přehrál Rats
autor fotografie: Juniorský hokej

Dorostenečtí inline hokejisté Přerova zvítězili ve finálovém zápase Final Four Mistrovství České republiky nad Prague Rats 6:1 a dokázali obhájit titul z loňské sezony. Night Birds si předtím v Kroměříži, kde se šampionát o uplynulém víkendu uskutečnil, poradili s Břeclaví. Lvi následně zvládli duel o bronz proti Hořovicím.

Přerov v semifinálovém i finálovém utkání předvedl taktický výkon, založený na zodpovědné hře dozadu. „Sovičky“ si jak proti Břeclavi, tak proti Rats uměly počkat na moment, kdy zaútočit, a poté udeřily. V semifinále proti Lvům se Hanáci v prvním poločase dvakrát trefili do pravého horního rohu branky. Poprvé tam poslal puk Matěj Pekař, podruhé Adam Fehér. Ten deset sekund před koncem do prázdné brány potvrdil přerovskou výhru na 4:1. Předtím zvýšil na 3:0 pro Night Birds Koudela a za Břeclav snížil kapitán Ruml.

Hořovice proti Prague Rats sice měly po velkou část zápasu územní převahu, selhávaly ale v koncovce. Naopak Pražané Cvočkařům do 28. minuty postupně nastříleli pět branek. Středočeši snížili během dvou početních výhod tvrdými ránami Tomáše Malínka, vítězství Rats ale v závěru pojistil druhou trefou Dominik Frejka. Stejně jako on při triumfu 6:2 dvakrát skóroval i kapitán pražského týmu Tomáš Lorenz. Rats Hořovicím oplatily semifinálovou porážku z loňska. 

Na zakončení doplatili Cvočkaři také v utkání o bronz proti Břeclavi. Jihomoravané v první části odskočili na rozdíl tří branek, na všech se podílel Vojtěch Kočica. Hořovicím se sice ve druhé půli povedlo dostat se na kontakt, pak ale přidali druhé góly v duelu Ondřejové Slívko a Ruml. Ben Adamec třetí trefou pouze zkorigoval skóre na konečných 5:3 pro Břeclav.

Ve finále Přerov opět upřednostnil dodržování taktických pokynů před zběsilým útočením. Po prvních dvaceti minutách vedl o gól po dělovce Matěje Pekaře. Stejný hráč ve 34. minutě skóroval znovu, to už „Sovičky“ vedly 4:1. Tříbrankový náskok jim předtím zajistili Pohanka a Mozr, za Rats snížil Lorenz. Na výsledných 6:1 pro Přerov ještě výsledek upravili Adam Fehér a druhým gólem Marek Mozr.

Night Birds tak navázali na první místo z loňského šampionátu, který se uskutečnil v jejich „Sovím hnízdě“. Rats si oproti předešlému ročníku o místo polepšily, v Přerově po semifinálové porážce od Hořovic v duelu o bronz porazily Zlín.

Pořadí
1. IHC Night Birds Přerov
2. IHC Prague Rats
3. HC Lvi Břeclav
4. HC Cvočkaři Hořovice

Výsledky
Semifinále | IHC Night Birds Přerov – HC Lvi Břeclav 4:1
Semifinále | HC Cvočkaři Hořovice – IHC Prague Rats 2:6
O 3. místo | HC Lvi Břeclav – HC Cvočkaři Hořovice 5:3
Finále | IHC Night Birds Přerov – IHC Prague Rats 6:1