Sedmnáctka v závěru zlomila Finsko a do další fáze jde z 1. místa skupiny

Sedmnáctka v závěru zlomila Finsko a do další fáze jde z 1. místa skupiny

Český tým do sedmnácti let zvládl důležitý zápas s Finskem. Výsledek se ale nerodil snadno. Češi sice vedli, ale soupeř dokázal držet krok a nebezpečně hrozil, což vedlo k poločasovému výsledku 1:1. Ovšem česká sedmnáctka zlepšovala postupně svůj výkon a podruhé už neinkasovala, naopak ještě soupeři dokázala přidat další tři branky, které vedly k výhře 4:1.

Už v první minutě Češi málem zaskočili soupeře, jenže finskému brankáři pomohla tyč. Zápas ale jinak začal velmi opatrně a český i finský tým měl potíže s přechodem do útočné fáze a šancí nebylo mnoho. Čechům nepomohla ani přesilová hra.

Až ve 13. minutě padla první branka. Z nenápadné akce a po založení útoku z vlastní poloviny natáhl ke střele z vrcholu levého kruhu Adam Fehér a Kuukka skrytou ránu musel lovit ze sítě. Jenže ještě do poloviny se Finsku povedlo srovnat na 1:1. Po vhazovaní prchnul české obraně Ekholm a jeho zakončení dorazil Amos Puolanne.

Ještě v závěru první části mohli Češi podruhé inkasovat, ale tým podržel brankář Robin Šejba. V úvodu druhé poloviny dostali Finové výhodu přesilové hry, jenže ta paradoxně pomohla Čechům. V oslabení se do úniku dostal kapitán Marek Mozr a bekhendovým blafákem vrátil vedení na českou stranu.

Ve 38. minutě zazvonila tyč finské branky a pak to vypadalo, že by mohli Finové dostat přesilovou hru, jenže sudí se umoudřil a potrestal i sekání Finů, kteří otevřeli hru. Z přečíslení na jedné straně tak mohl do úniku Tomáš Lorenz se Štěpánem Lempachem, který bekhendovou kličkou napodobil Mozra a bylo to 3:1.

V poslední minutě ještě šikovně bekhendem skóroval Tomáš Lorenz, aby Češi nakonec zvítězili 4:1 a do další fáze postoupili z první příčky!

Česko – Finsko 4:1 (1:1)

Branky a nahrávky: 13. Fehér (Jindrák), 23. Mozr, 39. Lempach (Lorenz), 40. Lorenz (Fehér) – 18. Puolanne (Ekholm).

Česko: Šejba – Adamec, Dufek, Fehér, Jindrák (A), Koudela, Lempach, Lorenz (A), Mozr (C), Nesrsta, Řivnáč, Uřičář, Vlk.

Finsko: Kuukka – Vaekvainen (C), Koskela-Koivisto, Ekholm (A), Karppinen, Laamanen, Lehtonen, Jaderholm, Puolanne, Suonpaa, Vellonen.