Po výhře se Švédskem o postup do semifinále se Švýcarskem a Španělskem

Po výhře se Švédskem o postup do semifinále se Švýcarskem a Španělskem

Seniorská reprezentace podala v utkání se Švédskem přesvědčivý výkon, který ji posouvá do bojů o semifinále. Češi po celé utkání diktovali tempo hry a přehrávali soupeře ve všech aspektech hry. K postupu do bojů medaili bude muset český tým zvládnout zápasy se Švýcarskem a Španělskem.

Češi získali již od prvních minut herní převahu a brzy z ní vytěžili úvodní branku. Ve 2. minutě viděl Marek Loskot volného Petra Kafku mezi kruhy, který propálil Valla. Švédsku se ale záhy povedlo srovnat. Siekkinen na sebe navázal dva protihráče a posunul Alexi Harlingovi, který bekhendem procpal puk za Schejbala.

Okamžitě však odpověděl Filip Kuťák. Po vhazování to Čechům trvalo jen šest vteřin, když po signálu Kafka posunul na zakončujícího Kuťáka. A když v 7. minutě napřáhl k tvrdé střele Jan Vyoral, český tým vedl už o dvě branky. Tempo hry nadále diktovali hráči se lvíčkem na prsou, aby z náporu vytěžil gól na 4:1 veterán Patrik Šebek, jenž zakončil parádní českou akci s Bernadem a Rubešem.

V závěru první poloviny dostalo Švédsko po špatném českém střídání přesilovou hru. Aki Virtanen naznačoval nahrávku, ale překvapil Schelbala střelou. Po dvaceti minutách ale Švédové ztráceli dvě branky.

Ve 22. minutě se puk odrazil k Jakub Bernadovi a překvapený Vall nestihl na rychlou střelu raeagovat. Poosmé se skóre měnilo, když se trefil Pavel Šimek, jenž si nebruslil na vrchol kruhů a milimetrově přesně propálil Valla. To stále nebylo vše. Ve 30. minutě sedmý gól českého týmu přidal Tomáš Rubeš. A o dvě minuty později skóroval taky Marek Loskot, jehož v ideální moment vybídl ke gólu Petr Kafka. A na konečných 9:2 uzavřel stav David Jindra.

Česko – Švédsko 9:2 (5:0)

Branky a nahrávky: 2. Kafka (Loskot), 4. Kuťák (Kafka), 7. Vyoral (Kuťák), 17. Šebek (Bernad), 22. Bernad (Šebek), 28. Šimek (Jindra), 30. Rubeš (Šebek), 32. Loskot (Kafka), 36. Jindra (Andrýsek) – 4. Harling (Siekkinen), 20. Virtanen (Siekkinen).

Česko: Schejbal – Šebek, Školoud, Bernad, Rubeš – Vyoral, Kuťák, Loskot, Kafka – Andrýsek, Jindra, Šimek, Slavíček.

Švédsko: Vall – Virtanen, T. Linnander, Siekkinen, J. Linnander, Harling, Karlsson, Kokkonen (C), Sundberg.