Reprezentace do sedmnácti let udolala Francii v nájezdech

Reprezentace do sedmnácti let udolala Francii v nájezdech

Skupinu o postup do semifinále začala česká sedmnáctka vítězně, ač zápas dlouho měli na své straně soupeři. Ve 39. minutě ale Češi vyrovnali, když se trefil Koudela a ustáli i oslabení. Když nerozhodlo prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy, které v páté sérii rozhodl kapitán Marek Mozr.

S trpělivou hrou nastoupili do zápasu oba týmy a nebylo dlouho vidět vážnějších šancí. Až v 10. minutě Francii vyšla rychlá akce z vlastní poloviny, kterou střelou mezi kruhy zakončil Glenn Venin. Českému týmu se nadále ale nevedlo přehrát soupeře a vytvořit si příležitost ke srovnání, a tak po dvaceti minutách vedla Francie 1:0.

Český tým nenastartovala ani přesilová hra. Po jejím uplynutí ale najel mezi kruhy Adam Dufek, počkal si na nahrávku Filipa Vlka a ve 26. minutě prostřelil Rastella pod vyrážečkou. Jenže Francie dostala také početní výhodu a rychle ji zužitkovala. Caspani od mantinelu viděl volného Alexe Montclaira ve, který prostrčil puk za Šejbu.

Když Rampon sám před českým brankářem neuspěl a neprosadil se ani v další velké šanci, Češi na soupeře začali vyvíjet tlak. Ve 39. minutě vybojoval puk Lorenz, převzal jej Filip Koudela a střelou přes hráče dokázal prostřelit Rastella. Češi se po vyrovnání museli bránit a tuto těžkou situaci ustáli.

Zápas po čtyřiceti minutách vítěze neměl a nenašel jej ani po prodloužení. V něm se v 5. sérii prosadil Marek Mozr, který naznačil kličku a zasunul mezi betony.

Česko – Francie 3:2 pen. (0:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Vlk (Dufek), 39. Koudela (Lorenz), rozh. náj. Mozr – 10. Venin (Faurite), 28. Montaclair (Caspani).

Česko: Šejba – Adamec, Uřičář, Lorenz (A), Fehér, Dufek, Řivnáč, Vlk, Jindrák (A), Nesrsta, Lempach, Mozr (C), Koudela.

Francie: Rastello – Venin, Caspani (C), Montaclair, Luyton, Faurite (A), Oueslati Labouz, Bourokba (A), Carreyre, Rampon, Demoncept, Fontanille, Ponsard.