Ofenzivní koncert. Češi nasázeli Švýcarsku dvanáct!

Ofenzivní koncert. Češi nasázeli Švýcarsku dvanáct!

Reprezentace mužů na evropském šampionátu zatím marně hledá konkurenty. Český tým totiž po vítězstvích s Velkou Británií a Švédskem nasypal dvanáct gólů do švýcarské branky. Svěřenci Martin Tvrzníka mohou být spokojeni s výsledky, ale v dalším utkání se Španělskem už lze očekávat těžký boj s houževnatým soupeřem.

Už úvodních minut utkání padaly branky. Skóre otevřel již po šestnácti vteřinách Filip Kuťák, kterého v přečíslení vybídl k první brance Tomáš Rubeš. Švýcaři ale o minutu později rovněž sehráli přečíslení s gólovou tečkou, o což se postaral Cedric Hüsler. Jenže za dalších třiadvacet vteřin Češi znovu vedli, protože David Jindra našel prostor v postoji Brunnera na přední tyči.

Když český tým hrál přesilovou hru, Švýcarsko inkasovalo potřetí. Filip Kuťák se zdálo, že je v nevýhodné pozici u tyče, ale dokázal si vybruslit před branku a nadvakrát procpat puk za Brunnera. V osmé minutě dostal prostor ke střele Petr Kafka a bylo to už 4:1. To byl poslední hřebíček do rakve švýcarského brankáře, který se poroučel na střídačku.

V první části Češi přidali ještě i pátou branku. Rychlou akci na 5:1 zakončil Petr Školoud, který okamžitě pálil po přihrávce Loskota. Úvod druhé poloviny měl český tým raketový. Po desíti vteřinách využil přesilovou hru Filip Kuťák a o minutu později se prosadil Pavel Šimek. To bylo impulsem pro švýcarskou střídačku, aby do brankoviště vrátila Brunnera, jenž nahradil Annena. Ovšem Brunner brzy musel lovit puk ze sítě, když jej přivítal Jakub Bernad.

Švýcaři si lámali hlavu s českou ofenzívou a alespoň v přesilovce přidali druhou branku. Podruhé se prosadil Cedric Hüsler. To ale Čechům úplně nevadilo, protože záhy přišla devátá branka, již obstaral David Jindra. A taky desátá. V přesilovce puk za Brunnera doklepl Marek Loskot. Na 11:2 zvýšil pět minut před koncem zápasu Šimon Slavíček, jemuž stačilo jen pohodlně nastavit hokejku na přihrávku od Pavla Šimka. Definitivní tečku za zápasem dal ve 38. minutě Marek Loskot, který využil přesilovou hru.

Česko – Švýcarsko 12:2 (5:1)

Branky a nahrávky: 1. Kuťák (Rubeš), 2. Jindra (Slavíček), 6. Kuťák (Školoud), 9. Kafka, 17. Školoud (Loskot), 21. Kuťák (Loskot), 22. Šimek (Slavíček), 23. Bernad (Rubeš), 30. Jindra (Šimek), 33. Loskot (Školoud), 35. Slavíček (Šimek), 38. Loskot (Bernad) – 2. Hüsler (Reinmann), 28. Hüsler (Dietrich).

Česko: Schejbal – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek. 

Švýcarsko: Brunner (9.-22. Annen) – Hüsler, Sturny (A), Dietrich (C), Heinrich, Hunziker (A), Reinmann, Zwissler, Scherrer, Leu, Hug, Brauchli, Müller.