Extraliga opět s deseti účastníky. 1. ligu doplní Břeclav a béčko Hradce Králové

Extraliga opět s deseti účastníky. 1. ligu doplní Břeclav a béčko Hradce Králové
autor fotografie: Markéta Křížová

Nejvyšší soutěž mužů odstartuje 4. května prvním hracím dnem a vítěze pozná na Final Four, které proběhne o víkendu od 22. do 23. června. Na stejném turnaji se rozhodne také o šampionovi 1. ligy, která letos čítá třinácti účastníků. Střední divize začne už na Prvního máje, východní a západní část v neděli 5. května.

Stilmat extraliga

Elitní česká soutěž se rozběhne opět v počtu deseti účastníků, kteří se rozdělí do dvou divizí. V základní části se odehraje celkem šest hracích víkendů, které napoví, kdo si zahraje play-off a následně postoupí na finálový turnaj. V minulém ročníku soutěž ovládli Prague Rats, kteří si na trofej brousí zuby i letos. Před startem soutěže si Rats navíc zahráli na turnaji Ligy mistrů za účasti zahraničních soupeřů.

Divize Východ: HC Boskovice, IHC Devils Zlín, Kanci Uherský Brod, Mission Roller Brno, IHC Night Birds Přerov
Divize Západ: HC Cvočkaři Hořovice, IHC Prague Rats, IHC Roller Storm Praha, ILHK Hradec Králové, SK Černošice

Rozlosování soutěží: Východ | Západ

Herní systém: Do čtvrtfinále postupují čtyři nejlepší týmy z každé skupiny. Vítězové čtvrtfinále si zahrají na Final Four.


1. liga

Třináct týmů si zahraje v 1. lize včetně všech účastníků loňského turnaje Final Four. Po šesti letech se do soutěže vrací tým z Břeclavi, který bude ve východní části soupeřit s kroměřížskými Hanáky a Night Birds B z Přerova. Hradec Králové se svým B-týmem obohatí konkurenci střední divize a s talentovanými hráči bude chtít zamíchat kartami. Západ rozjede soutěž ve stejném složení a lze předpokládat, že Cvočkaři budou znovu šlapat na paty lovosickému ESSE.

Divize Východ: IHC Night Birds Přerov B, IHK Hanáci, HC Lvi Břeclav
Divize Střed: ILHK Hradec Králové B, Blackfin Chrudim, IHC Rebels Polička, IHC Eagles Chrudim, Mad Parrots Úhřetice
Divize Západ: IHC Roller Storm Praha B, HC Cvočkaři Hořovice B, Jsmeinline, IHC ESSE Lovosice, ASK Lovosice

Rozlosování soutěží: Východ | StředZápad

Herní systém: Na Final Four postupují vítězové skupin a nejlépe hodnocený tým druhých míst na základě vypočítaného koeficientu po základní části.