Program mládeže? Česko-moravské zápasy dorostu nebo juniorské pokračování na Hané

Program mládeže? Česko-moravské zápasy dorostu nebo juniorské pokračování na Hané
autor fotografie: Ronald Hansel

Inline hokejisté Přerova vedou po zápasech prvního kola tabulku Extraligy juniorů. Další duely soutěže proběhnou na jejich půdě, kde nebudou chybět ani Roller Storm Praha, Devils Zlín a Černošice. Extraliga dorostu je rozdělena na skupiny Západ a Východ. České a moravské týmy se ale v aktuálním týdnu utkají mezi sebou. Pražské celky Rats a Roller Storm spolu se středočeskými Hořovicemi zavítají na jih Moravy. Tady je vyzve Břeclav a Uherský Brod.

V mládeži vyjedou do akce tentokrát čtyři kategorie, nejmladší přípravka má o tomto víkendu volno. Mladší žáci se potkají v Brně, kde se představí oba týmy domácích Warriors, Břeclav a Zlín. Devils jako jediní už do této sezony naskočili: nejprve přestříleli Uherský Brod, poté remizovali s Kroměříží a nakonec udolali Přerov. Night Birds spolu s uherskobrodskými Kanci a kroměřížskými Hanáky do programu druhého kola nezasáhnou.

Starší žáci si to na konci současného týdne rozdají pouze ve skupině Východ, účastníci skupiny Západ znovu vyrazí do akce až 19. května. Moravské celky Přerova, Boskovic, Uherského Brodu a Zlína se o nadcházející neděli střetnou v Baťově městě. Jako jediná nedorazí Kroměříž, na kterou vyšel volný los. Tabulku momentálně se čtyřmi body vede Brod o skóre před Zlínem. Kanci zvítězili nad Boskovicemi a Kroměříží, Devils nicméně ve vzájemném souboji podlehli. Zlínští zase nestačili na Kroměříž, poté kromě Brodu porazili také Boskovice.

V dorostu dojde na prolínací soutěž týmů ze skupin Západ a Východ. Stadion v Břeclavi uvidí v sobotu zápasy domácích Lvů, Prague Rats, Roller Storm Praha, Uherského Brodu a Hořovic. Storm v české skupině pokořil v městském derby Rats a následně si poradil s Hořovicemi. Třetí utkání na západě z minulého týdne mezi Cvočkaři a Rats vyznělo pro Pražany. Břeclav je zatím v probíhající sezoně stoprocentní – vyhrála nad Uherským Brodem, Zlínem i Přerovem. Kanci z východní Moravy po porážce od Lvů remizovali s Přerovem a udolali Zlín.

Nejvyšší soutěž juniorů se v neděli přesune do Přerova, o body tu vedle domácích Night Birds budou usilovat zlínští Devils, Roller Storm Praha a Černošice. Volno dostali Cvočkaři z Hořovic a pražští Rats. Na čele průběžné tabulky figuruje Přerov, který v úvodním kole naplno bodoval proti Zlínu, Roller Storm i Černošicím. O tři body méně má Storm, celek z metropole obral Černošice a Zlín. Devils zvládli alespoň duel s Černošicemi, které na první body zatím čekají.

EXTRALIGA JUNIORŮ: PROGRAM A VÝSLEDKYTABULKA
MČR DOROSTU VÝCHOD + ZÁPAD: PROGRAM
MČR STARŠÍCH ŽÁKŮ VÝCHOD: PROGRAM A VÝSLEDKY | TABULKA
MČR MLADŠÍCH ŽÁKŮPROGRAM A VÝSLEDKYTABULKA
MČR PŘÍPRAVEK: PROGRAM A VÝSLEDKYTABULKA