Dorost Hořovic či Zlína bude cílit na první body, juniorka Přerova na prodloužení série výher

Dorost Hořovic či Zlína bude cílit na první body, juniorka Přerova na prodloužení série výher
autor fotografie: Ronald Hansel

Také v pořadí třetí květnový víkend bude patřit mládežnickým soutěžím. Zvítězit se dosud nepodařilo starším žákům Nové Paky, stejně jako v dorostu Hořovicím a Zlínu. Novopačtí i Cvočkaři budou mít pro nadcházející zápasy výhodu domácího prostředí. V extralize juniorů zatím neztratil ani bod Přerov. Night Birds nyní v Nikolajce prověří Prague Rats, Hořovice a Devils ze Zlína.

Týmy přípravek se tentokrát sjedou do Břeclavi, kde se v neděli vedle domácích Lvů představí také Zlín, Přerov a Boskovice. Tabulku vedou po třech odehraných zápasech s šesti body Night Birds, druhá Břeclav na ně ztrácí dva body.

Třetí kolo soutěže mladších žáků se uskuteční v sobotu v Brně. Utkají se zde dva celky domácích Warriors, břeclavští Lvi a Kanci z Uherského Brodu. Volno tentokrát dostali zlínští Devils, Kroměříž a Přerov. Na čele tabulky nyní figuruje Zlín, který nasbíral jedenáct bodů a má sedmibodový náskok na druhé Warriors Brno „A“.

JERSEY 53 MČR starších žáků bude v neděli pokračovat třemi duely ve skupině Západ. V Nové Pace budou soupeřit o body kromě domácího celku také Roller Storm Praha a Prague Rats. Posledně jmenovaní po dosavadních dvou zápasech drží první místo tabulky. Rats mají čtyři body, druhý Roller Storm dva. Nová Paka zatím na premiérové body v této sezoně čeká. Týmy ze skupiny Východ naskočí do utkání znovu až příští víkend.

V kategorii dorostu dojde v sobotu na střetnutí ve skupinách Západ i Východ. Hořovice budou chtít ukončit období bez bodů na domácí půdě, kde vyzvou oba pražské zástupce – první Roller Storm a druhé Rats. Další moravská část extraligy proběhne v Uherském Brodě. Jako lídr do ní vstoupí s šesti body Břeclav, následovaná domácími Kanci a Přerovem s třemi body. Čtvrtý Zlín ani v jednom z předchozích tří duelů nebodoval.

Junioři v neděli vyjedou pod střechu smíchovské haly Nikolajka. Zatímco Roller Storm Praha a Černošice mají volno, se zatím suverénním lídrem tabulky z Přerova i mezi sebou změří síly týmy Prague Rats, hořovických Cvočkařů a Zlína. Za Night Birds z Hané, kteří nezaváhali šestkrát v řadě, se v průběžném pořadí nacházejí Devils, jejichž bilance je zcela vyrovnaná – tři vítězství a tři porážky.

EXTRALIGA JUNIORŮ: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR DOROSTU VÝCHOD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR DOROSTU ZÁPAD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR STARŠÍCH ŽÁKŮ VÝCHOD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR STARŠÍCH ŽÁKŮ ZÁPAD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR MLADŠÍCH ŽÁKŮ: UTKÁNÍTABULKA
MČR PŘÍPRAVEK: UTKÁNÍ | TABULKA