Brno potvrdilo roli favorita v Boskovicích. Hattrickem zazářil Dufek

Brno potvrdilo roli favorita v Boskovicích. Hattrickem zazářil Dufek

Po slabším rozjezdu se Mission Roller Brno daří. V Boskovicích se Brněnským povedla první část zápasu, která jim pomohla k zisku tří bodů. Domácím se sice ve druhé polovině povedlo se soupeřem držet krok, jenže na body už to bylo málo. Loňský finalista tak navázal na vybojované vítězství z Přerova z minulého týdne.

Na první gól jsme nemuseli čekat dlouho. Po devatenácti vteřinách se prosadil Jan Dufek chytrou kličkou. Brno mělo po gólu mnohem více ze hry a tvořilo si více akcí, ale žádná z nich brankáře Jana Külzera neohrozila. Po chvíli dali o sobě vědět i hráči Boskovic, ale i brankář Brna Martinčík zůstával stoprocentní. Druhého gólu v utkání jsme se dočkali až na konci patnácté minuty, kdy Radek Kučeřík propálil tvrdou střelou boskovickou clonu a nakonec i domácího brankáře. Toto skóre vydrželo až do konce prvního dějství, ale ještě minutu před koncem první dvacetiminutovky měl velkou šanci Filip Král, jehož střela orazítkovala tyč.

Druhá perioda začala stejně jako první, rychlý gól opět přidal Jan Dufek. Tentokrát skóroval tvrdou střelou, která byla pro brankáře Boskovic dá se říct nechytatelná. Na rozdíl tří branek zvýšil skóre František Kazlepka, kterému byl gól darován jako z nebes, protože puk propadl Janu Külzerovi z výstroje. O minutu a půl později padl první gól i do brněnské branky. Zasloužil se o to Erik Pospíšil, který propasíroval puk za záda brankáře Martinčíka. Tato trefa spustila gólové hody.

V průběhu osmatřiceti sekund jsme se dočkali tří rychlých branek. První z nich dokázal vstřelit Lukáš Kaukič do brány Boskovic, o jedenáct vteřin později odpověděl Jiří Šmahel, a nakonec Jan Dufek dokončil své hattrickové dopoledne. Následně se hra více vyrovnala a oba celky si vytvořily dost akcí, ale žádná z nich nebyla pro brankáře žádným problémem. 

Tři minuty před koncem vzkřísil naději pro Boskovice ještě Niklas Külzer, který proměnil svůj nájezd. Rozdíl tří branek však nevydržel dlouho, aby Lukáš Kaukič přidal na své konto druhou branku. Osmadvacet vteřin před koncem jsme se dočkali i šarvátky mezi Šmídem a Sedláčkem. Oba šli zamířili přímo do sprch. Nic to už ale nezměnilo na tom, že si Brno připsalo na své konto výhru 3:7 a Boskovice si na svou výhru musí ještě nějaký čas počkat.


18.05.2024 11:00| 3.kolo| Boskovice| 33 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
Mission Roller Brno
3:7
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Filip Čech

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:18Mission Roller Brno-0:1Jan DufekRadek Kučeřík, Pavel Strýček
14:43Mission Roller Brno-0:2Radek KučeříkLukáš Kaukič
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:19Mission Roller Brno-0:3Jan DufekRadek Kučeřík
22:14Mission Roller Brno-0:4František Kazlepka
23:44HC Boskovice-1:4Erik PospíšilLukáš Ošlejšek
26:08Mission Roller Brno-1:5Lukáš KaukičDominik Hrachovina
26:19HC Boskovice-2:5Jiří ŠmahelErik Pospíšil
26:40Mission Roller Brno-2:6Jan DufekPavel Strýček, Radek Kučeřík
37:17HC Boskovice-3:6Niklas KülzerLukáš Šmíd, Jiří Šmahel
38:01Mission Roller Brno-3:7Lukáš KaukičDominik Hrachovina, Filip Král