Boskovice si připisují první výhru za tři body! Kanci ztrácejí po slibném rozjezdu

Boskovice si připisují první výhru za tři body! Kanci ztrácejí po slibném rozjezdu

Až v pátém zápase se povedlo Boskovicím naplno bodovat a získat první vítězství. Ve prospěch hostů rozhodla zejména první půle, kterou vyhráli o tři branky. Druhý poločas naopak nabídl dramatickou a vyrovnanou zápletku. Nakonec se ale ze tří bodů radovaly právě Boskovice, které přibrzdily slibně rozjeté Kance z Uherského Brodu.

Úvodní minuty nebyly gólově bohaté, i tak ale bylo poznat, že poslední tým skupiny má lehce výkonnostně navrch. Tento fakt nakonec první změnou skóre potvrdil Tomáš Müller. S větší pohodou na holích ho následoval Lukáš Cik, a to rovnou dvakrát. Poprvé tomu tak bylo o pět minut později, kdy přesně trefil pravý horní růžek brány. Podruhé se pak trefil pouhou půlminutu před koncem úvodní dvacetiminutovky.

Druhý poločas byl již výkonnostně vyrovnanější. Důkazem toho bylo i snížení z hole ostrostřelce Daniela Gazdy. Domácí se ale nakonec příliš dlouho z pouhé dvougólové ztráty neradovali. O bleskurychlou odpověď se po minutě postaral boskovický Lukáš Šmíd. O minutu a půl později se sice ještě prosadil Jiří Suhrada, jehož branka ale byla tou poslední do sítě hostů. Celé utkání a výhru Boskovic následně ještě zpečetil Stanislav Husák.

I přesto, že šel jako jediný z boskovického kádru na trestnou lavici, nejvíce se bodově prosadil Lukáš Cik (2+1). Právě jeho druhá branka se pak nakonec ukázala i jako ta vítězná. Díky tomuto úspěchu se Boskovicím rýsuje naděje na odlepení se ode dna tabulky a možný postup do vyřazovacích bojů. K posunutí se na čtvrtou příčku ale stále potřebují získat o dva body více než jejich rival z Uherského Brodu. 



25.05.2024 09:00| 4.kolo| Uh. Brod| 37 diváků
IHC KANCI Uherský Brod
IHC KANCI Uherský Brod
HC Boskovice
2:5
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:29HC Boskovice-0:1Tomáš MüllerLukáš Šmíd
14:23HC Boskovice-0:2Lukáš CikJakub Cik
19:27HC Boskovice-0:3Lukáš CikStanislav Husák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:24IHC KANCI Uherský Brod -1:3Daniel GazdaJiří Suhrada, Milan Šiller
25:33HC Boskovice-1:4Lukáš ŠmídTomáš Müller
27:04IHC KANCI Uherský Brod -2:4Jiří SuhradaMilan Šiller, Daniel Gazda
32:48HC Boskovice-2:5Stanislav HusákLukáš Cik