Hořovice B si to s Lovosicemi rozdají o první příčku, Kroměříž a Lvi míří do Přerova

Hořovice B si to s Lovosicemi rozdají o první příčku, Kroměříž a Lvi míří do Přerova

Nedělní prvoligový program nabídne program všech tří divizí. V západní části změří v přímém souboji o první místo síly rezerva Hořovic a IHC ESSE Lovosice. Proti sobě zároveň stanou nejproduktivnější hráči skupiny, stejně jako ve střední skupině v případě duelu Polička – Blackfin Chrudim. Suverén skupiny Východ Kroměříž se představí na přerovské půdě.

Ve skupině Západ se Hořovice B v neděli postaví oběma lovosickým týmům – ASK ILH a IHC ESSE (16:30, 18:00). Právě Cvočkaři vedou s třinácti body tabulku, druhý IHC ESSE Lovosice na ně ztrácí tři body a má jedno střetnutí k dobru. Hořovice uvidí nejen zápas o první příčku, ale také konfrontaci dvou nejproduktivnějších hráčů skupiny Západ. Dres Cvočkařů obléká obránce Daniel Čech (7+12), za Lovosice nastupuje útočník Zdeněk Petráš (8+10). Na dalších osmi pozicích celkového kanadského bodování skupiny pak figurují pouze jejich spoluhráči.

ZÁPASY | TABULKA | HRÁČSKÉ STATISTIKY | TÝMOVÉ STATISTIKY


Na prvních dvou místech skupiny Střed se nacházejí chrudimské celky Blackfin a Eagles. Orli na městského rivala ztrácejí dva body, odehráli ale o zápas více. V neděli se od 18 hodin střetnou v Pardubicích s rezervou Hradce Králové. Blackfin se ve stejný čas představí v Poličce, kde ho vyzvou místní Rebels. Do jednoho utkání tak mohou zasáhnout první čtyři nejproduktivnější hráči skupiny Střed. Útočník Blackfin Chrudim Daniel Klinecký získal patnáct bodů (7+8), jeho spoluhráči Dominik Dušek (8+6) a Milan Machač (2+10) čtrnáct, respektive dvanáct bodů. Barvy Poličky zase hájí dvanáctibodový Lukáš Cik s rovnocennou bilancí šesti gólů a šesti asistencí.

ZÁPASY | TABULKA | HRÁČSKÉ STATISTIKY | TÝMOVÉ STATISTIKY


Dění ve skupině Východ bude v neděli pokračovat třemi zápasy. Rezerva přerovských Night Birds hostí Kroměříž a Břeclav (9:00, 12:00), břeclavští Lvi a kroměřížští Hanáci si to od 10:30 rozdají také mezi sebou. Více mužstev moravskou část první ligy nehraje. Tabulku vede s dvanácti body a sedmibodovým náskokem na druhý Přerov Kroměříž. Třetí Břeclav si zatím připsala jediný bod. V kanadském bodování válí kroměřížský útočník Aleš Jergl, jenž zaznamenal shodně deset gólů i asistencí. Od spoluhráče a bratra Jiřího, který drží druhé místo produktivity, jej dělí deset bodů.

ZÁPASY | TABULKA | HRÁČSKÉ STATISTIKY | TÝMOVÉ STATISTIKY