Mládež: Starší žáci Boskovic se mohou doma posunout do čela tabulky, junioři i dorostenci hrají ve Zlíně

Mládež: Starší žáci Boskovic se mohou doma posunout do čela tabulky, junioři i dorostenci hrají ve Zlíně

Základní části mládežnických soutěží se pomalu chýlí ke konci. Nedlouho před vyvrcholením této sezony v podobě Final Four Mistrovství České republiky si mohou ve starších žácích polepšit Boskovice. Jihomoravané se budou snažit nahradit na prvním místě průběžné tabulky Uherský Brod. V rámci juniorské extraligy vyzvou ve Zlíně domácí Devils vedoucí Přerov.

Kategorie přípravky má pro tento týden volno. K zápasům znovu a naposledy před Final Four nastoupí v neděli 16. června, kde se odehraje čtvrtý turnaj soutěže v Přerově.

Mladší žáci se střetnou v Břeclavi, kde se v sobotu vedle domácích Lvů představí také B-tým Warriors Brno, Uherský Brod a Kroměříž. Nejvýše v tabulce se z uvedených celků nacházejí Hanáci, kteří jsou s devíti body třetí. Čtvrtá Břeclav na ně ztrácí bod. O postupujících na finálový turnaj ještě není rozhodnuto.

Starší žáci si to mezi sebou rozdají ve skupině Východ. V Boskovicích budou v neděli usilovat o body domácí tým, Zlín, Kroměříž a Přerov. Volný los vyšel vzhledem k lichému počtu účastníků na Kance z Uherského Brodu. Těm patří průběžné první místo tabulky, dosud nasbírali dvanáct bodů – o dva více než druhé Boskovice. Třetí je s osmi body Zlín, čtvrtý se čtyřmi body Přerov a pátá se dvěma body Kroměříž.

Duely ve skupinách Západ i Východ pokračuje nejvyšší soutěž dorostu. Roller Storm Praha, Prague Rats a Hořovice na sebe v sobotu narazí na Nikolajce. V tříčlenném pořadí hrají roli dvoubodové rozdíly: první příčku drží s šesti body Roller Storm, na druhé pozici figurují se čtyřmi body Rats a třetí jsou dvoubodoví Cvočkaři. Moravskou část extraligy uzavřou Zlín, Břeclav, Uherský Brod a Přerov v sobotu na půdě Devils. Tabulku vedou s deseti body břeclavští Lvi o tři body před druhým Přerovem.

Zlín bude hostit také nedělní zápasy Extraligy juniorů, na východ Moravy zamíří přerovští Night Birds, Prague Rats a hořovičtí Cvočkaři. Lídr tabulky Přerov může v současnosti počítat s devítibodovým náskokem na druhé Hořovice.

EXTRALIGA JUNIORŮ: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR DOROSTU VÝCHOD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR DOROSTU ZÁPAD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR STARŠÍCH ŽÁKŮ VÝCHOD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR MLADŠÍCH ŽÁKŮUTKÁNÍ | TABULKA