1. liga: Pardubice uvidí chrudimské derby. Uspěje v něm Blackfin, nebo Eagles?

1. liga: Pardubice uvidí chrudimské derby. Uspěje v něm Blackfin, nebo Eagles?
autor fotografie: Ronald Hansel

Druhá červnová neděle bude patřit dalším zápasům první ligy ve skupinách Západ a Střed. V prvně jmenované se oba lovosické týmy – IHC ESSE a ASK ILH – představí pod střechou haly Nikolajka, kde vyzvou Roller Storm Praha B a celek Jsmeinline. Na východě Čech hostí rezerva Hradce Králové Poličku a Úhřetice, dojde také na chrudimské městské derby mezi IHC Blackfin a IHC Eagles.

IHC ESSE Lovosice se na Smíchově představí nejprve proti B-týmu Roller Storm (15:00) a poté proti Jsmeinline (16:30). Stejní protivníci pak budou na stejném hřišti čekat i na ASK ILH Lovosice, a sice od 17:30 a 19 hodin. Tabulku skupiny Západ první ligy vede s osmnácti body rezerva Hořovic, která bude mít o tomto víkendu volno. Druhý IHC ESSE Lovosice získal o osm bodů méně, přičemž dosud nastoupil do pěti utkání, zatímco Cvočkaři do sedmi.

Znatelný rozdíl je zároveň mezi nejproduktivnějším hráčem Hořovic, obráncem Danielem Čechem, a lídrem bodování IHC ESSE – útočníkem Zdeňkem Petrášem. Čech v sedmi startech nasbíral 28 bodů za jedenáct branek a sedmnáct asistencí, Petráš během pěti zápasů osmnáct bodů díky osmi gólům a deseti asistencím. Hráčům jednoho či druhého mužstva celkově patří prvních jedenáct míst kanadského bodování skupiny Západ.

ZÁPASY | TABULKA | HRÁČSKÉ STATISTIKY | TÝMOVÉ STATISTIKY


Poslední kolo základní části skupiny Východ se uskuteční až o následujícím víkendu, skupina Střed složená z východočeských celků bude nyní pokračovat třemi duely. Hradec Králové narazí na Rebels z Poličky a Mad Parrots z Úhřetic (16:00, 18:00), v Pardubicích pak úderem 18. hodiny odstartuje chrudimský souboj mezi IHC Blackfin Chrudim a IHC Eagles Chrudim. Blackfin drží průběžné první místo tabulky, přičemž získal třináct bodů – o tři více než druhý Hradec B. S městským rivalem Eagles si před měsícem poradil 7:3.

Hráči chrudimského lídra se nacházejí na třech z prvních čtyř pozic kanadského bodování skupiny Střed. Nejlépe si zatím vede útočník Daniel Klinecký s deseti góly a jedenácti asistencemi, o čtyři body méně zaznamenal jeho spoluhráč z útoku Dominik Dušek (11+6). Za touto dvojicí následuje zástupce hradecké rezervy David Brožek (10+6), který si dosud přišel na stejný počet bodů jako další opora Blackfin Chrudim – obránce Milan Machač (2+14).

ZÁPASY | TABULKA | HRÁČSKÉ STATISTIKY | TÝMOVÉ STATISTIKY