Mládež: Soutěže vrcholí, hraje se o poslední místa na Final Four!

Mládež: Soutěže vrcholí, hraje se o poslední místa na Final Four!
autor fotografie: Ronald Hansel

Už jen týden zbývá do závěrečného turnaje Final Four a ještě není rozhodnuto o všech účastnících. Jako nejlepší tým skupiny Východ do něj může jít výběr starších žáků Uherského Brodu. Kanci jsou aktuálně druzí o tři body za Boskovicemi, které do víkendového dění nezasáhnou. Proti Přerovu, Zlínu a Kroměříži navíc nastoupí na své půdě. Soutěže dorostu a juniorky uzavřou celky ze skupiny Západ. Junioři Hořovic budou chtít protáhnout sérii neporazitelnosti, která jim může vynést i 1. místo po základní části.

Poslední turnaj přípravek před Final Four bude v neděli hostit Přerov. První místo tabulky drží po devíti zápasech Břeclav, která nasbírala čtrnáct bodů. Druzí přerovští Night Birds na ni nicméně ztrácí jen dva body. Třetí je s osmi body Zlín, čtvrtá pozice patří Boskovicím, které získaly dva body.

Mladší žáci se v sobotu střetnou v Kroměříži. Na zdejším stadionu se představí domácí Hanáci, Přerov, A-tým Warriors Brno a Zlín. Právě Devils figurují se sedmnácti body na čele tabulky. Druhá Břeclav už do základní části nezasáhne a nemůže je tak předskočit. Pětibodovou ztrátu na lídra pak mají brněnští Warriors a Kroměříž. Celkem sedmičlenné pořadí uzavírá s pěti body Přerov.

Skupiny Západ a Východ soutěže starších žáků uzavřou zápasy v Uherském Brodě a na pražské Nikolajce. Na východě Moravy v neděli změří síly domácí Kanci, Night Birds z Přerova, Devils ze Zlína a kroměřížští Hanáci. Prvně jmenovaní jsou blízko tomu, aby na nejvyšší příčce tabulky vystřídali Boskovice. Od těch Brod dělí tři body. Celky Přerova a Zlína zaznamenaly shodně devět bodů, Kroměříž tři body.

Česká skupina JERSEY 53 MČR starších žáků čítá pouze tři zástupce. S osmi body ji vedou Prague Rats, na druhý Roller Storm Praha mají čtyřbodový náskok. Třetí Nová Paka si z předchozích čtyř utkání neodnesla ani bod. Možnost prolomit čekání na premiérový triumf a bodový zisk bude mít na Smíchově v neděli.

Extraligu dorostu zbývá dohrát ve skupině Západ. Hala Nikolajka uvidí v sobotu duely Prague Rats, Roller Storm Praha a Hořovic. První místo tabulky patří s deseti body Roller Storm, druzí Rats si zatím přišli na šest bodů, třetí Cvočkaři na dva body.

Také v Extralize juniorů už se před Final Four utkají pouze týmy z Čech. V Hořovicích se v neděli uskuteční zápasy domácích Cvočkařů, Černošic, Prague Rats a Roller Storm Praha. Hořovice stále živí šanci dostat se před Přerov na první příčku tabulky. Ve víkendových soubojích by však nesměly ztratit ani bod. Pak by měly stejně bodů jako Night Birds a v jejich prospěch by hrála bilance ze vzájemných duelů. Přerov v nich dvakrát zdolaly po samostatných nájezdech. V dosavadních devíti zápasech Cvočkaři neprohráli.

EXTRALIGA JUNIORŮ: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR DOROSTU VÝCHOD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR DOROSTU ZÁPAD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR STARŠÍCH ŽÁKŮ VÝCHOD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR MLADŠÍCH ŽÁKŮUTKÁNÍ | TABULKA
MČR PŘÍPRAVEKUTKÁNÍ | TABULKA