První čtvrtfinálové drama patří Hradci Králové. Dvě minuty před koncem rozhodl Brožek!

První čtvrtfinálové drama patří Hradci Králové. Dvě minuty před koncem rozhodl Brožek!

První čtvrtfinále Stilmat extraligy nabídlo napínavou a dramatickou bitvu. Po úvodním utkání se v Třebechovicích k postupu na Final Four přiblížil sice Hradec Králové, jenže s Hořovicemi větší část zápasu prohrával. Rozhodla až branka ve 38. minutě, kterou se pod výhru 3:2 podepsal David Brožek. Cvočkaři ale do odvety neskládají zbraně.

Do prvního utkání vyřazovacích bojů vstoupili lépe hořovičtí hráči. Hned ve druhé minutě se do samostatného úniku dostal David Jindra, jehož pokus trefil vyrážečku Lequina. Poněkud vlažnější a seznamovací tempo zápasu narušil znovu David Jindra, který po úniku nabízel puk ještě před odkrytou branku Lukáši Novákovi, ten ale z těžkého úhlu pozici nevyužil. Záhy už přišla první gólová radost zápasu. 

Daniel Čech na sebe na středu hřiště natáhl soupeře a přesnou nahrávku vybídl v 10. minutě ke skórování Václava Komínka, jehož rychlá střela zaplula dokonale pod horní tyčku. Po inkasované brance se hráči Hradce Králové nastartovali a byli o něco lepším týmem. Pavel Šimek se uvolnil po pravé straně a hledal před brankou Tomáše Půlpána, který zamířil do pohotové lapačky Kristiána Nováka. Následně Filip Hronek nahazoval puk zajímavě před branku pro Aleše Půlpána, který jen o kousek nedokázal vměstnat puk do sítě, a tak po dvaceti minutách vedli Hořovice 1:0.

Druhý poločas odstartovalo vyloučení hořovického kapitána Čecha. Hradec Králové sice kombinoval v útočném pásmu, šanci si ale vytvořily pouze Hořovice. David Jindra ji ovšem nevyužil a pálil nad branku. Po pětadvaceti minutách parádního výkonu ale inkasoval i Kristián Novák, kterého překonal Tomáš Půlpán po nahrávce Filipa Hronka. Následně mohl svému týmu vrátit vedení Hrabovetskyi, z bezprostřední blízkosti ale trefil pouze soupeře. Následně poměrně slušně zaplněný stadion viděl řadu šancí na obou stranách. Hronek proti Novákovi nechal vyniknout brankáře soupeře. Lukáš Novák na druhé straně ani nezakončil svůj únik. 

Hradečtí příznivci se dočkali vedení až v čase 33:47, kdy Filip Hronek využil podklouznutí jednoho ze soupeřů a přesnou střelou ze zápěstí na zadní tyčku otočil skóre střetnutí. Hradec Králové poté držel puk na svých holích a nechal ubíhat čas. Hořovičtí se ale nevzdali a z těžké pozice bekhendem z úhlu procpal puk za vyrovnáním Jan Jindra II. Vyrovnaný stav ale vydržel už pouze půl minuty. Pavel Šimek vytvořil šanci Davidu Brožkovi a ten dvě minuty před koncem přiřkl první výhru v sérii Hradci Králové. Hořovice zkusily v závěru ještě hru bez brankáře, leč neúspěšně.


15.06.2024 11:00| Čtvrtfinále 1| Třebechovice| 20 diváků
HC Cvočkaři Hořovice
HC Cvočkaři Hořovice
ILHK Hradec Králové
2:3
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Stanislav Cik

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:22HC Cvočkaři Hořovice-1:0Václav KomínekDaniel Čech, Lukáš Novák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:20ILHK Hradec Králové-1:1Tomáš PůlpánFilip Hronek, Zdeněk Čáp
33:47ILHK Hradec Králové-1:2Filip HronekAleš Půlpán, Štěpán Havránek
37:32HC Cvočkaři Hořovice-2:2Jan Jindra II.Václav Komínek, Daniel Čech
37:57ILHK Hradec Králové-2:3David BrožekPavel Šimek