Brňané se na první bod nadřeli, vítězství potvrdili až gólem do prázdné branky

Brňané se na první bod nadřeli, vítězství potvrdili až gólem do prázdné branky

Pod Špilberkem začalo čtvrtfinále hrané na dva vítězné zápasy. Na fanoušky čekal souboj mezi Brnem a Uherským Brodem. První část nabídla opatrnou podívanou, mnoho šancí a gólu k vidění nebylo. Přesto se Brno radovalo po gólů Drobného. Druhá dvacetiminutovka už byla o poznání zajímavější, a hlavně začaly padat góly. Brňané si drželi náskok, a nakonec ho s vypětím všech sil udrželi. Gólem do prázdné navíc potvrdil první čtvrtfinálovou výhru Filip Král.

Úvodní zápas čtvrtfinále mezi Brnem a Uherským Brodem začal velmi opatrně. Diváci dlouho čekali na první větší šanci do páté minuty, kdy se projel přes celé hřiště Petr Obdržálek a jeho prudká střela zazvonila o tyč Halodovy brány. Hrál se vyrovnaný hokej, bez větších šancí, výjimku tvořila rána Filipa Krále, ale lapačka Halody byla připravena. První gól duelu padl přesně ve 14. minutě z poměrně nenápadné akce. Brňané jeli dva na jednoho, Jiří Drobný vzal celou situaci na sebe a z ostrého úhlu překvapil brankáře – 0:1.

Hned z kraje druhé části byli o něco aktivnější hráči Uherského Brodu, kteří potřebovali smazat jednobrankové manko. Blízko srovnání skóre byl Oharek, jehož pokus přes obránce skončil na tyči. A tak následně platilo otřepané nedáš – dostaneš. Jan Dufek potáhl kotouč od vlastní brány, krásně se prokličkoval přes dva bránící hráče a kličkou do bekhendu nedal Halodovi šanci – 0:2. Tato parádní branka brněnský tým mohla uklidnit, jenže dvanáct minut před koncem základní hrací doby napřáhl Jiří Suhrada, Chvátal toho mnoho neviděl a bylo sníženo – 1:2.

Domácí byli i nadále nebezpeční a k vyrovnání měli blízko, leč Filip Král prokázal obrovské kvality v zakončení a hned nadvakrát se mu svým důrazem podařilo překonat brankáře Halodu – 1:3. Dvě minuty před koncem to Uherský Brod zkusil bez brankáře a vyplatilo se. Gazda našel mezi kruhy Dominika Lužu a jeho přesná střela do šibenice rázem dala domácím naději na zvrat – 2:3. Tu ale velmi rychle utnul gólem do prázdné brány Filip Král – 2:4. První bod v sérii tak patřil Brnu.