Hradec je mezi nejlepší čtyřkou! Divokou odvetu čtvrtfinále rozhodl v prodloužení Čáp

Hradec je mezi nejlepší čtyřkou! Divokou odvetu čtvrtfinále rozhodl v prodloužení Čáp

Tým ILHK Hradec Králové si jako první zajistil postup na Final Four Stilmat extraligy. Ve druhém čtvrtfinálovém utkání porazil Hořovice 6:5 po prodloužení, ač si doslova zahrával s ohněm. O půli totiž Východočeši vedli 4:1, jenže Hořovice dokázali zápas otočit, aby Filip Hronek zápas poslal ještě do prodloužení ve vlastním oslabení minutu a půl před koncem. V nastavení pak odšpuntoval postupovou radost domácí Zdeněk Čáp.

Druhé utkání čtvrtfinálové série mezi Hradcem Králové a Hořovicemi začalo velkou šancí Hořovic při přečíslení tři na jednoho. Celou akci na sebe vzal David Jindra, který trefil brankáře Lequina a poté Hrabovetskyi ve vyložené pozici dorážel pouze do boční sítě. V páté minutě už měli ruce nad hlavou domácí hráči. David Malík podržel puk a našel na pravé straně Filipa Hronka, který přesnou ranou z pravého kruhu otevřel skóre zápasu. Za pár desítek vteřin to už mohlo být o dvě branky, když Hronek ze středu našel na pravé straně Malíka a ten ještě prostrčil před prázdnou branku pro Aleše Půlpána. Kapitán domácího výběru ale trefil pouze beton Kristiána Nováka.

Podle klasického nedáš – dostaneš všichni tuší, co následovalo. Odražený puk si na středu hřiště našel Lukáš Novák a přesnou ranou překonal Lequina. Hradec Králové byl po obdržené brance aktivnějším týmem a vyplatilo se mu to. Hned za dvě minuty ztratil hostující Komínek stabilitu na polovině hřiště, čímž nabídl šanci soupeřům. Šimek ještě neskóroval, ale dorážející Tomáš Půlpán vrátil svému týmu vedení a nastartoval silnou dvouminutovku Hradce. Následně se totiž trefili ještě Pavel Šimek a David Malík, čímž stanovili poločasové skóre 4:1 pro tým Petra Kuťáka.

Druhá polovina začala další tutovkou týmu Hradce Králové. Po nahrávce Hronka ale Aleš Půlpán znovu nedokázal přehodit natažený beton Nováka v hořovické kleci. Na druhé straně tak znovu přišel trest. A dokonce trojitý. David Jindra nejprve nezazmatkoval a ze středu hřiště vytvořil perfektní šanci Janu Jindrovi II., který snížil na rozdíl dvou branek. Po nahrávce Lukáše Nováka pak další snížení přidal Artem Hrabovetskyi a srovnáno bylo o minutu později díky dobré kombinaci Davida a Jana Jindrových. Hradec Králové poté dostal možnost přesilové hry, leč nevyužil ji a na druhé straně dokonal obrat přesným zakončením znovu Artem Hrabovetskyi.

Domácí se poté stali znovu aktivnějším týmem a Pavel Šimek v samostatném úniku pálil do lapačky Nováka. Dvě minuty před koncem fauloval Filip Kuťák a nabídl Hořovicím komfortní situaci přesilové hry skoro až do závěru zápasu. Hosté toho ale nedokázali využít, naopak se trefil Filip Hronek a poslal zápas do prodloužení.

Nastavený čas nabídl po jedné šanci na každé straně. Do vlastní branky si mohl střílenou nahrávku z rohu srazit Havránek, ale Lequin lapil puk ještě před brankou. Na druhé straně pak našel v čase 42:20 Aleš Půlpán z rohu na středu volného Zdeňka Čápa, který nadvakrát procedil puk za Nováka a poslal svůj tým na Final Four.


15.06.2024 14:00| Čtvrtfinále 2| Třebechovice| 24 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
HC Cvočkaři Hořovice
6:5 P
HC Cvočkaři Hořovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Petr Karlík, Stanislav Cik

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:54ILHK Hradec Králové-1:0Filip HronekDavid Malík, Aleš Půlpán
10:50HC Cvočkaři Hořovice-1:1Lukáš NovákArtem Hrabovetskyi, Filip Chvoj
12:24ILHK Hradec Králové-2:1Tomáš PůlpánPavel Šimek
14:23ILHK Hradec Králové-3:1Pavel ŠimekTomáš Půlpán
14:46ILHK Hradec Králové-4:1David MalíkAleš Půlpán
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:32HC Cvočkaři Hořovice-4:2Jan Jindra II.David Jindra, Daniel Čech
25:42HC Cvočkaři Hořovice-4:3Artem HrabovetskyiLukáš Novák, Filip Chvoj
26:46HC Cvočkaři Hořovice-4:4Jan Jindra II.David Jindra, Lukáš Novák
32:09HC Cvočkaři Hořovice-4:5Artem HrabovetskyiFilip Chvoj
38:38ILHK Hradec KrálovéSHG5:5Filip HronekAleš Půlpán
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:20ILHK Hradec Králové-6:5Zdeněk ČápAleš Půlpán