Brňané postupují na Final Four, proti houževnatým Kancům zvládli i druhý zápas

Brňané postupují na Final Four, proti houževnatým Kancům zvládli i druhý zápas

Je dobojováno, série mezi Brnem a Uherským Brodem končí 2:0 na zápasy. Domácí to však neměli rozhodně snadné, soupeř hrál velmi dobře a prokazoval velkou kvalitu. Tu ale měli i Brňané a k cestě do semifinále výrazně pomohl bodový příspěvek Filipa Krále, který svými gólovými zásahy pomohl Mission Rolleru k oběma výhrám a také postupu do semifinále Stilmat extraligy.

Pokud diváci čekali v prvním zápase dlouho na gól, v tom druhém uběhlo jen devětatřicet vteřin. Po brejku dva na jednoho našel Dufek najíždějícího Jiřího Drobného, který zakončoval prakticky do prázdné klece – 1:0. Domácí i nadále diktovali tempo hry a na konci desáté minuty se dočkali druhého gólu. Byl u toho znovu Jiří Drobný, jenž střelou z mezikruží prostřelil Halodu mezi betony – 2:0. O dvě minuty později bylo veselo i v táboře Uherského Brodu. Z gólu se radoval průstřelem také mezi betony Denis Trenčan – 2:1.

Oproti prvnímu duelu se hrálo diametrálně odlišné utkání. K vidění bylo několik faulů a tím pádem i víc prostoru na ploše. Toho využil Daniel Gazda, který při hře tři na tři vyrovnal ranou na bližší tyč – 2:2. Za tohoto stavu se odcházelo do kabin a dalo se očekávat velké drama.

A také se tak stalo. Byla to přetahovaná o každý metr hřiště a rozhodovaly maličkosti. Na trestnou usedl v pětadvacáté minutě Rauš a dvě vteřiny před koncem jeho trestu propálil Halodu Filip Král – 3:2. Radost Brňanů vydržela jen necelou půlminutu. Daniel Gazda si vyjel zpoza brány a zakončením k bližší tyči překvapil Chvátala – 3:3.

Domácí ale neponechali nic náhodě a chtěli zvládnout i druhý duel. Jan Dufek v prvním střeleckém pokusu ještě neuspěl, na dorážku už ale Haloda neměl odpověď – 4:3. Necelých sedm minut před koncem to už s Brodem vypadalo bledě. Filip Král ukázal šikovné ruce, proháčkoval se do zakončení a bekhendovým blafákem zvýšil na 5:3. I ve druhém zápase to hosté zkusili při hře bez brankáře a minutu a půl před koncem snížili. Byl to David Rauš, jehož přesná rána zasvištěla do šibenice – 5:4. Definitivní postupovou pojistku vstřelil jedenáct vteřin před koncem Petr Obdržálek gólem do prázdné – 6:4. 

Brno tak vyhrálo i svůj druhý zápas a postupuje mezi nejlepší čtyři týmy.



15.06.2024 15:00| Čtvrtfinále 2| Brno| 28 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC KANCI Uherský Brod
6:4
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Stanislav Lerch

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:39Mission Roller Brno-1:0Jiří DrobnýJan Dufek
09:52Mission Roller Brno-2:0Jiří DrobnýPetr Obdržálek
11:37IHC KANCI Uherský Brod -2:1Denis TrenčanPatrik Szabo
17:24IHC KANCI Uherský Brod -2:2Daniel GazdaJiří Suhrada
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:29Mission Roller BrnoPPG3:2Filip Král
26:03IHC KANCI Uherský Brod -3:3Daniel GazdaDavid Rauš
27:44Mission Roller Brno-4:3Jan Dufek
33:09Mission Roller Brno-5:3Filip Král
38:35IHC KANCI Uherský Brod -5:4David RaušDenis Trenčan
39:49Mission Roller BrnoEN6:4Petr ObdržálekRadek Kučeřík