1. liga: Na Final Four postupují oba loňští finalisté, Přerov B o účast připravil Kroměříž

1. liga: Na Final Four postupují oba loňští finalisté, Přerov B o účast připravil Kroměříž

Inline hokejisté Blackfin Chrudim mohou nadále pomýšlet na obhajobu prvenství v 1. lize z minulé sezony. Jako vítěz skupiny Střed postoupili na Final Four, které si zahrají spolu s loňským finalistou IHC ESSE Lovosice, rezervou Hořovic a B-týmem Přerova. Night Birds se do čela skupiny Východ posunuli v posledním kole a na finálovém turnaji budou startovat místo Kroměříže. Ta se nakonec umístila s dvoubodovou ztrátou druhá. Final Four proběhne v pražské SPM aréně v sobotu 22. června.

Blackfin Chrudim nejprve ve čtvrtek deklasoval Úhřetice vysoko 17:1. Sedm bodů si připsali Tomáš Novotný (2+5) a Filip Zadina (5+2), šest bodů Dominik Dušek (2+4) a Daniel Klinecký (3+3). Pět bodů pak zaznamenali Ondřej Solnička (3+2) s Michaelem Špačkem (1+4). Chrudimští poté ještě v neděli přestříleli rezervu Hradce Králové 11:6 a tabulku skupiny Střed před ní vyhráli o šest bodů. Třetí příčku obsadila s jedenácti body Polička, čtvrtou příčku získali Eagles Chrudim (osm bodů) a poslední skončili Mad Parrots Úhřetice (tři body).

TABULKA | VÝSLEDKY | HRÁČSKÉ STATISTIKY | TÝMOVÉ STATISTIKY


Nejvíce týmů – dva – postupuje do Final Four ze skupiny Západ. Nejvyšší pozici si s předstihem zajistilo B-mužstvo Hořovic. To o uplynulém víkendu do prvoligového dění nezasáhlo, předtím v úterý si nicméně v souboji rezerv dokázalo poradit s Roller Storm Praha 4:1. Čtyřmi body se na tom podílel Daniel Čech (1+3), dvakrát se do branky Pražanů trefil Andrej Adamec. Celkem 21 bodů Cvočkařů nedokázal předčít či dorovnat ani jeden ze soupeřů. Druhé postupové místo si s 19 body vysloužil celek IHC ESSE Lovosice.

Severočeši o víkendu smetli tým Jsmeinline 17:5. Neuvěřitelnými jedenácti asistencemi se prezentoval Jiří Brandejský (2+11). Třináct bodů nasbíral také Zdeněk Petráš (5+8), o bod méně Radek Pavlata (3+9). Pořadí na dalších příčkách skupiny Západ zatím jisté není. Mezi třetím ASK ILH Lovosice a čtvrtým Roller Storm B je dvoubodový rozdíl. Storm má přitom ještě zápas k dobru, ve čtvrtek se střetne s posledním Jsmeinline (20:00), který na něj ztrácí tři body.

TABULKA | VÝSLEDKY | HRÁČSKÉ STATISTIKY | TÝMOVÉ STATISTIKY


Zásadní zvrat nabídlo závěrečné kolo skupiny Východ. Rezerva přerovských Night Birds zvítězila v Břeclavi nad Kroměříží (8:5) i domácími Lvy (14:6) a mohla se radovat z celkového prvenství v tabulce. Na první příčce vystřídala Kroměříž, které nestačila ani výhra nad Břeclaví (7:2). Sovičky vybojovaly dohromady 17 bodů a Hanáky předčily o dva body. V dresu Přerova se v prvním utkání na jihu Moravy dvakrát prosadili David Buršík, Tadeáš Hlávka, Michal Hotěk a David Svozil. Ve druhém duelu se hattrickem blýskl Jan Barveníček (3+1), Michal Hotěk přidal pět asistencí a Tomáš Andrýsek s Patrikem Tarnoczym zase po dvou brankách i gólových nahrávkách.  

TABULKA | VÝSLEDKY | HRÁČSKÉ STATISTIKY | TÝMOVÉ STATISTIKY