Brno deklasovalo Hradec Králové a stejně jako loni si zahraje o zlato

Inline hokejisté Mission Roller Brno smetli v semifinále Final Four STILMAT extraligy v Přerově Hradec Králové 12:3 a podruhé v řadě postoupili do finále. Jihomoravanům se dařilo především v druhém poločase, během kterého nasázeli osm branek. Celkově čtyři góly si v utkání připsal Filip Král, Hradci nestačil ani hattrick Filipa Kuťáka.

Skóre otevřel v čase 2:42 Hradec, Filip Kuťák si najel mezi kruhy a nechytatelně zavěsil do levého horního rohu Chvátalovy branky. Další gól mohl přidat Tomáš Půlpán, bez přípravy trefil pravou tyč.  Na druhé straně ujel na Lequina Drobný, ale neprostřelil jej. Brno nicméně zanedlouho srovnalo, zblízka se prosadil nepokrytý Filip Král. V deváté minutě pak Mission Roller stav střetnutí otočil. Lequinovi mezi betony propadl do sítě kotouč, který do brankoviště posílal Petr Obdržálek. Ten tak potrestal Hronkův faul.

Odpovědět se snažil Tomáš Půlpán, který zvedl puk nad Chvátalovu lapačku, Brno však zachránila levá tyč. Místo vyrovnání tak potřetí udeřili Jihomoravané: za sedícího hradeckého gólmana nadvakrát dorážel David Sedláček. Brněnský náskok pak ještě zvýšil Petr Obdržálek, který zamířil do levého horního rohu a zaznamenal druhý gól v zápase. Východočeši snížili při přesilovce 35 sekund před koncem prvního poločasu. Filip Kuťák po spolupráci s Hronkem a Tomášem Půlpánem zakončil mimo dosah Chvátalovy vyrážečky. Také pro Kuťáka šlo o druhou trefu během utkání. 

Třetím dvoubrankovým střelcem duelu se stal v 22. minutě brněnský Filip Král, jenž nasměroval kotouč za sedícího Lequina. Další góly Mission Roller přidali v přesilovce Radek Kučeřík a z levé strany Jiří Drobný. Deset minut před koncem fauloval soupeře v jasné příležitosti Tomáš Půlpán, Obdržálek ale nařízené trestné střílení neproměnil, když zamířil pouze do Lequinova betonu. Hradec poté znásobil početní převahu odvoláním brankáře a Filip Kuťák přesnou střelou zápěstím dovršil hattrick.

Za Brňany reagoval Jiří Drobný, který našel volné místo u pravého betonu hradeckého brankáře. Následně zkompletoval hattrick do střelou do prázdné brány Filip Král a z protiútoku ve vlastním oslabení skóroval Radek Kučeřík. Vítězství Mission Roller pak ještě ve zbytku zápasu zvýraznili znovu Filip Král a Radek Klaus.


22.06.2024 10:00| Semifinále| Přerov| 88 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
ILHK Hradec Králové
12:3
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:2 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:42ILHK Hradec Králové-0:1Filip KuťákŠtěpán Havránek
04:44Mission Roller Brno-1:1Filip KrálDominik Hrachovina
08:28Mission Roller BrnoPPG2:1Petr ObdržálekPavel Strýček
10:31Mission Roller Brno-3:1David SedláčekRadek Kučeřík
12:22Mission Roller Brno-4:1Petr ObdržálekPavel Strýček, David Sedláček
19:25ILHK Hradec KrálovéPPG4:2Filip KuťákFilip Hronek, Tomáš Půlpán
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:52Mission Roller Brno-5:2Filip KrálPetr Obdržálek
25:02Mission Roller BrnoPPG6:2Radek KučeříkFilip Král, Petr Obdržálek
27:35Mission Roller Brno-7:2Jiří DrobnýRadek Kučeřík, Pavel Strýček
29:55ILHK Hradec KrálovéPPG7:3Filip KuťákFilip Hronek, Aleš Půlpán
31:54Mission Roller Brno-8:3Jiří DrobnýDominik Hrachovina
36:18Mission Roller Brno-9:3Filip KrálJiří Drobný, Dominik Hrachovina
38:23Mission Roller BrnoSHG10:3Radek KučeříkPetr Obdržálek
39:26Mission Roller Brno-11:3Filip Král
39:59Mission Roller Brno-12:3Radek KlausTomáš Sedláček, Filip Ondráček