Brno oplatilo Prague Rats finálovou porážku a vystřídalo je na extraligovém trůně

autor fotografie: Daniel Kinc

Inline hokejisté Brna jsou novými šampiony Stilmat extraligy, ve finálovém zápase Final Four v Přerově si poradili s Prague Rats 6:2. Mission Roller tak soupeři z hlavního města v souboji o zlato vrátil rok starou porážku, tehdy mu podlehl vysoko 2:10. Jihomoravanům k titulu dvěma góly pomohl Filip Král, jednou se prosadili Strýček, Kučeřík, Rosendorf a Obdržálek. Rats branky Rubeše a Haška na obhajobu nestačily.

Oba týmy se zpočátku nepouštěly do výrazného útočení a spíše vyčkávaly. Po pravé straně se před branku protáhl Přibyl, ale Chvátala nepřekonal. Jako první udeřili v šesté minutě Rats: Jakub Bernad našel u levé tyče Tomáše Rubeše a ten zblízka procedil puk za Chvátalův beton i brankovou čáru. Zanedlouho se kotouč odrazil k Jakubu Bernadovi, který z podobné pozice jako předtím Rubeš rychle zakončoval. Chvátal však tentokrát zakročil betony. 

V desáté minutě hrálo Brno přesilovku a z pravého kruhu pálil bez přípravy Kučeřík. Michajlov se stačil přemístit a ránu obránce Mission Roller vyrazil před sebe. Jihomoravané vyrovnali v čase 11:18, kdy Drobný oslovil Filipa Krále a ten z pravého kruhu zakončil nad padajícího Michajlova. Brněnský obrat pak dokonal parádní dělovkou do pravého vinklu kapitán Pavel Strýček. Velkou možnost měl ještě v závěru první půle Drobný, Michajlov jej zblízka vychytal betonem. 

Srovnání měl na hokejce v přesilovce Hašek, Chvátal ale levým betonem dokázat puk udržet před brankovou čárou. Brno ve 27. minutě odskočilo na dvougólový rozdíl, rozjetý Radek Kučeřík objevil volné místo u vzdálenější tyče branky Rats. Pražané snížili při soupeřově vyloučení za příliš mnoho hráčů na ploše, Petr Hašek už tentokrát zblízka usměrnil kotouč za roztáhnutého Chvátala. 

Brněnskou odpověď připravil objetím brány Král, po jehož nabídce se zblízka nemýlil Luboš Rosendorf. Situaci Mission Roller mohl ještě vylepšit unikající Kučeřík, Michajlov však jeho pokus zastavil. Při další brněnské šanci zachránila Rats tyč a na druhé straně se Chvátal hbitým skokem k zemi zaskvěl proti Rubešovi. Praha necelé čtyři minuty před koncem sáhla k risku bez brankáře, jenže při něm popáté inkasovala z hole Filipa Krále. Výsledek ještě do konečné podoby upravil Petr Obdržálek, který využil početní převahu čtyř proti dvěma. 


22.06.2024 16:30| Finále| Přerov| 128 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Prague Rats
6:2
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Šiška, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:24IHC Prague Rats-0:1Tomáš RubešJakub Bernad
11:18Mission Roller Brno-1:1Filip KrálJiří Drobný, Dominik Hrachovina
15:21Mission Roller Brno-2:1Pavel Strýček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:18Mission Roller Brno-3:1Radek KučeříkPetr Obdržálek, David Sedláček
27:47IHC Prague RatsPPG3:2Petr HašekJakub Bernad, Tomáš Rubeš
29:31Mission Roller Brno-4:2Luboš RosendorfFilip Král
37:07Mission Roller Brno-5:2Filip KrálDominik Hrachovina
38:34Mission Roller BrnoPPG6:2Petr ObdržálekRadek Kučeřík, Filip Král

Fotogalerie

Zobrazit fotografie