Nervydrásající drama se šťastným koncem. Češi porazili Francouze a zahrají si o medaile!

Nervydrásající drama se šťastným koncem. Češi porazili Francouze a zahrají si o medaile!

Byl to těžký zápas od samého začátku. Francouzi jsou výborní bruslaři, a to na hrací ploše předváděli se vší parádou. Duel provázelo pár vyhrocených momentů, ale český tým to zvládl a po výhře 3:2 se dostal mezi čtyři nejlepší týmy turnaje.

Začátek zápasu byl ve znamení opatrnosti. Ani jeden z týmů se nechtěl pouštět do bezhlavého útočení, a tak jsme si na šanci museli počkat až do 6. minuty, kdy se Bláha dostal do brejku a napálil pravou spojnici. Následně už se ale Češi dokázali prosadit. V 8. minutě elegantně objel bránu a s přehledem zavěsil puk k bližší tyči. Bohužel, radost netrvala dlouho. Přišlo vyloučení na straně českého týmu a soupeř přesilovku zásluhou Amonetta využil. Oslabení jsou zatím českou slabinou na tomto turnaji. V oslabení Češi inkasovali už od Švýcarů, Italů a také od Francouzů.

Místo tlaku Francouzů po vyrovnávací brance nicméně přišla velká radost na straně českého týmu. Ve 13. minutě se Hanák natlačil před brankovištěm a svým druhým gólem v rozmezí pěti minut rozvlnil hostující síť.  Ve zbylé pasáži se už toho moc nestalo, a tak po prvním dějství Češi vedli. Do další části vstoupili Češi přesně tak, jak nechtěli. Přišlo vyloučení a z něho opět další gól Francouzů, když se tvrdou ranou prosadil Cudiciq. Od té doby začali Francouzi okupovat českou bránu.

Ve 28. minutě přišla třetí česká radost v podobě braky Voleského. Ten dokázal procedit puk za záda francouzského gólmana z dorážky. Od té chvíle se začali Češi soustředit na bránění a snažili se hrozit z brejků. O tom, že to nebude jednoduchý závěr se poslední mistři světa přesvědčili čtyři minuty před koncem, kdy byl po diskutabilním faulu vyloučen Langr. Naštěstí ale přesilová hra hostů netrvala dlouho a záhy šel na trestnou Aimonetto. A když se Francouzi nedokázali prosadit ani při odvolání gólmana, mohla radost na české střídačce propuknout naplno.