Přes Hořovice, Zlín a Kladno až ke zlatu. V kategorii starších žáků získal mistrovský titul Přerov

Přes Hořovice, Zlín a Kladno až ke zlatu. V kategorii starších žáků získal mistrovský titul Přerov

P ř e r o v – Celou sobotu i neděli byla přerovská MEO Aréna obsazena Mistrovstvím republiky mládeže v inline hokeji. Do bojů o titul se samozřejmě pustili také starší žáci. Nejlépe si na závěrečném podniku sezóny vedl Přerov, který ve čtvrtfinále zdolal Hořovice, v semifinále Zlín a po obratu zvládl také finálový duel s Kladnem.

Nedělní program odstartoval semifinálovým bojem Kladna s Boskovicemi. Středočeši si vypracovali dvoubrankový náskok, avšak krátce po začátku druhé půle soupeř stav zkorigoval. To však bylo ze strany Boskovic vše, další minuty už jednoznačně patřily Kladnu, jehož mohutný nápor znamenal dalších pět puků v soupeřově síti. Kladno se tak po výsledku 7:1 stalo prvním finalistou.

O druhou vstupenku do finále bojoval Zlín s Přerovem. Devils nejprve stáhli dvougólové manko, ale z aktivnější hry se obratu nedočkali. Začátek druhého poločasu jim totiž vůbec nevyšel, Night Birds vměstnali tři góly do dvou minut, což se ukázalo být rozhodující. Zlín sice po snížení na 4:5 ještě usiloval o zvrat, Přerov si však už vítězství nenechal vzít a postoupil do mače o zlato.

Každý chvilku tahá pilku – tak by se dal nejlépe charakterizovat dramatický zápas o třetí místo. Kromě úvodu byl Zlín neustále ve vedení a měl velkou šanci získat bronz už po základní hrací době. Jenže Boskovice dokázaly srovnat krok. V závěru zařadily vyšší rychlostní stupeň a dvěma slepenými góly poslaly zápas do prodloužení. V nastaveném čase pak sice dobře přežily oslabení, ale krátce po něm rozhodla Sára Čajanová, která vystřelila Zlínu třetí místo. V utkání zaznamenala celkem dvě branky.

O celkový triumf si to ve finále rozdalo Kladno s Přerovem. Zatímco v juniorce hanácký tým klíčový duel nezvládl, v kategorii starších žáků porážku nepřipustil. Ve druhém dějství se ale “Sovičkám“ mistrovský titul na chvíli vzdálil. Kladno totiž vedlo už 3:1. Daniel Indrák se Stanislavem Svozilem však zaveleli k vynikajícímu obratu, který těsně před koncem dokonal dvěma góly Jan Mlčák. Přerov otočil stav z 3:1 na 3:5 a získal tak nejcennější zlatý pohár a medaile.