Češi si zahrají finále Světových her s Francií! Švýcarsko porazili 5:2

Češi si zahrají finále Světových her s Francií! Švýcarsko porazili 5:2

Češi narazili v semifinále Světových her 2017 na Švýcarsko. A tohoto soupeře dokázali zdolat! Už po prvním poločase vedl český tým 3:1. Ve druhém dějství se pak švýcarskému celku sice ještě podařilo snížit na rozdíl jediné branky, ale zápas si Češi vzít už nenechali a díky dvěma trefám v závěru zápasu vyhráli 5:2! Česká republika si tak v sobotu od 16 hodin zahraje finále Světových her v in-line hokeji s Francií!

Česká republika postoupila po semifinálovém boji do finále! Zápas Češi ovládli 5:2 a přestože začátek byl poněkud opatrnější, pak drželi otěže zápasu oni.

Prvních pět minut se prakticky hrálo v rukavičkách, kromě jediné šance Švýcarska, která skončila tyčí, se nic zajímavého nedělo. V desáté minutě však přišla první trefa a do vedení se po přesilovce dostali Švýcaři zásluhou Stefana Tschannena - 0:1.

Pak už bylo ale vše v režii českého mančaftu. V čase 13:02 totiž Jakub Cik perfektně vystihl přihrávku švýcarského beka a stál tváří v tvář Collaudovi, jehož překonal bekhendem - 1:1. O dvě a půl minuty bylo ještě veseleji. Šebek v početní výhodě našel Marka Loskota, jenž se ranou z první nemýlil - 2:1.

V závěru poločasu se český tým radoval ještě jednou, a to po střele Michala Šima - 3:1. Švýcaři pak ještě na konci prvního dějství málem snížili, ale Brabec skvěle zasáhl.

V úvodu druhé poloviny se hra opět uklidnila, svěřenci trenéra Martina Tvrzníka chtěli kontrolovat hru. To se jim poměrně dlouho dařilo. Až ve třiatřicáté minutě přišlo snížení na rozdíl jediného gólu zásluhou Fabiena Maiera, který využil přesilovku - 3:2.

Pak už to ale zůstalo v české režii. Dvě minuty před koncem se z mezikruží trefil opět Jakub Cik a pak ve hře bez brankáře Švýcaři inkasovali popáté, odkrytou bránu trefil Michal Šimo a stanovil konečný účet zápasu na 5:2.

Česká republika vyzve ve finále Francii v sobotu od 16 hodin.

Česko – Švýcarsko 5:2
Branky: 14. Cik, 16. Loskot (Šebek), 18. Šimo (Šebek), 39. Cik (Šebek), 40. Šimo (Strýček) – 10. Tschannen (Steiner), 33. Maier (Kummer).
Sestavy:
Česko: Brabec (Langer) – Cik, Zbořil, Strýček, Šebek, Malý, Roupec – Bernad, Přibyl, Šimo, Fiala, Rubeš, Loskot. Trenér: Tvrzník.
Švýcarsko: Collaud (Zürcher) – Häfliger, Maier, Hürlimann, Bahar, Dietrich, Kummer – Wittwer, Savary, Steiner, Tschannen, Loosli, Zehnder. Trenér: Friedli.
Vyloučení: 5:2.

Martin Tvrzník (Česká republika):
„Švýcaři na začátku drželi puk, nechtěli nás k němu pustit a chvíliemi to vypadalo, jako kdyby nás nechtěli uspat. Jakmile jsme dali první gól a věděli, co hrát, tak jsme se snažili co nejvíce zrychlovat hru a dostat Švýcary pod tlak, aby museli bruslit. Věřili jsme, že na tom nakonec budeme lépe než oni, což se nakonec potvrdilo. Ve hře čtyři na čtyři jsme byli určitě lepší, Švýcaři se trefili jen z přesilovek. Naši kluci odvedli perfektní výkon a odmakali to.“