Nový Jičín využil více šancí než Kladno a po zásluze tak zvítězil

Nový Jičín využil více šancí než Kladno a po zásluze tak zvítězil

Nový Jičín – Třetí tým loňského ročníku Stilmat extraligy přivítal v úvodním zápase nové sezóny na své palubovce hokejisty Kladna. Po opatrném začátku se domácí hráči rozstříleli a dokázali tak zápas proti Kladnu zvládnout a připsat si do tabulky tři body za vítězství 7:1.

Utkání Nového Jičína s Kladnem od úvodních minut začalo v rychlém tempu. Oba týmy si vytvořily několik šancí, ale trápily se v koncovce. Jak Fendrich v bráně Nového Jičína, tak na druhé straně Karlík předváděli skvělé zákroky, na kterých si střelci postupně vylámali zuby. Hned v druhé minutě prověřil Fendricha Jarý, ale domácí gólman byl pozorný. Na druhé straně o pár sekund později Hruška už Karlíka překonal, ale puk zastavila tyč hostující branky. Uspět nedokázal ani o pár minut později Christov, kterého Karlík skvělým zákrokem vychytal. Na první gól si dobře zaplněný stadión v Novém Jičíně musel počkat až do závěru první čtvrtiny, kdy se prosadil Filip Palička.

Podobný průběh jako v první čtvrtině byl k vidění i v následující části. K vidění bylo dost na obou stranách, ale oba týmy se trápily v zakončení. I když se oba gólmani zapotili, tak nic většího předvést nemuseli. Většina střel totiž nebyla nijak nebezpečná, na obou stranách bylo vidět, že je to první utkání. Přesto se skóre dvakrát měnilo. O vyrovnání se nejprve postaral Jiří Nekvinda, vedení na stranu domácích vrátil o minutu později svým druhým gólem v zápase Filip Palička.

Co se nedařilo domácím v první polovině, to se jim povedlo v té druhé. Dokázali se zlepšit v koncovce a tím rozhodnout o vývoji utkání. Adam Flok aRobin Gebauer ve třetí čtvrtině navýšili vedení na 4:1. V poslední části domácí hráči navýšili svůj náskok ještě góly Jakuba HeraltaOndřeje KovařčíkaVíta Christova. Jičín tak svůj první zápas v letošním ročníku zvládl, připsal si do tabulky tři body za vítězství 7:1.


Ohlasy po utkání:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): „Máme za sebou první zápas, ve kterém bylo vidět, že ještě nemáme ten cit na puku. Utkání jsme zvládli sice podle výsledku jednoznačně, ale herně to tak nevypadalo. Měli jsme plno šancí, které jsme neproměnili. Začátek byl z naší strany hodně těžký, povedlo se nám rozhodnout o výsledku až ke konci. Jsme rádi, že jsme to zvládli a připsali si první vítězství.“

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): „Domácí byli lepší v produktivitě, dařilo se jim proměňovat šance. Podržel nás náš gólman, který dnes chytal výborně. Mohli jsme dostat patnáct gólů, sami jsme mohli taky něco proměnit. Jsme v tomhle dřeváci. Nový Jičín byl lepší v proměňování a tím i vyhráli.“



05.05.2018 16:00| 1.kolo| Nový Jičín| 250 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Čerti Kladno
7:1
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
11:43IHC Nový Jičín-1:0Filip PaličkaDaniel Plitko
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:53IHC Čerti Kladno-1:1Jiří NekvindaJan Kvapil
19:53IHC Nový Jičín-2:1Filip PaličkaDavid Janiczek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:06IHC Nový Jičín-3:1Adam FlokVít Christov
33:41IHC Nový Jičín-4:1Robin GebauerOndřej Kovařčík, Jan Zahradníček
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:48IHC Nový Jičín-5:1Jakub HeraltDavid Janiczek
44:44IHC Nový Jičín-6:1Ondřej KovařčíkMichael Chvostek
45:03IHC Nový Jičín-7:1Vít ChristovAdam Flok, Jakub Hruška