Kafka a spol. znovu nadělovali, Krysy nechaly třináctku i v Hradci

Kafka a spol. znovu nadělovali, Krysy nechaly třináctku i v Hradci

9:6, 13:4 a 13:4. To jsou dosavadní výsledky hokejistů Prague Rats, obhájců extraligového titulu. Po dvou sobotních vítězstvích si nelámali hlavy ani s Hradcem Králové, Východočechy zlomili v klíčové druhé čtvrtině a pak už především hvězdná čtveřice Rubeš – Tvrzník – Šinágl – Kafka dohrála zápas v exhibičním duchu.

Ač tomu skóre příliš nenasvědčuje, prvních dvacet minut se odehrálo v naprosto vyrovnaném duchu. Hradečtí dokonce měli víc gólových šancí než soupeř. Inkasovali přitom z jeho první střely, na otevírací branku Petra Šinágla navázal využitou přesilovkou Tomáš Rubeš, vzápětí ale povedenou akcí kontroval Nicolas Bureš.

O pozdějším výsledku rozhodla druhá část. Aleš Půlpán s Danielem Voženílkem nedokázali ze svých úniků srovnat, ještě po gólu Petra Kafky pokračovali domácí ve velké aktivitě, jenže bídná produktivita i vynikající brankář Michajlov je připravili o naději. Kapitán hostů Jiří Brandejský společně s šikulou Šináglem naopak zajistili do poločasu hostům poměrně pohodlné vedení 5:1, na nějž domácí odpověděli střídáním brankářů.

Jenže Lukáši Vavřinovi se v brance vedlo ještě hůř než před ním Dušanovi Krejčímu. Elitní útok loňských šampionů našlápl k parádní jízdě, ve třetí čtvrtině se postupně prosadili dvakrát Rubeš, pak Martin Tvrzník, znovu Šinágl, tentokrát zase z druhé formace Jiří Hrdina a po něm Petr Kafka. Až za stavu 1:11 se podruhé v zápase radovali i Hradečtí. Jan Veselý svým spoluhráčům přesnou střelou nad lapačku ukázal, jak měli pálit už mnohem dřív, pokud chtěli pomýšlet na úspěch.

Závěrečná část skončila remízou díky čtyřem brankám v posledních pěti minutách. Daniel Voženílek se blýskl pěknou smečí ze vzduchu a po něm dokonce v oslabení snížil opět Veselý, jenže finiš zase patřil vládcům zápasu. Petr Kafka dvakrát zakončil bezchybnou spolupráci s jmenovcem Šináglem a skóre navýšil na konečných 13:4 z pohledu pražských Krys, které budou letos znovu mířit nejvýš, jak jen to jde.

Ohlasy trenérů:

Jiří Novák (trenér ILHK Hradec Králové): „Skóre je děsivé, nicméně zápas se od začátku úplně nevyvíjel tak, jak výsledek nasvědčuje. Za stavu 1:3 jsme neproměnili několik vyložených šancí a soupeř nám pak odskočil na 1:5, tam se zápas zlomil. Nicméně víme o tom, že první čtyřka soupeře má kvalitu a určitě bude patřit k tomu nejlepšímu, co se letos v extralize objeví. Objektivně si soupeř výhru zasloužil. My musíme zapracovat na spoustě věcí, hlavně na produktivitě. Neproměňujeme šance, a to nás pak stojí lepší výsledek.“

Martin Mecera (trenér Prague Rats): „Určitě jsme spokojení, myslím, že jsme sehráli povedené utkání. Dost nám v tom pomohlo, že domácí nastoupili možná až s přílišným respektem. Při současné formě naší první lajny ten výsledek asi odpovídá dění na hřišti. Chtěl bych ale pochválit i druhou lajnu, protože kluci spolu hráli poprvé a předvedli velice dobrý inline.“



06.05.2018 12:00| 2.kolo| Hradec Králové| 11 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Prague Rats
4:13
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:53IHC Prague Rats-0:1Petr ŠináglTomáš Rubeš
05:00IHC Prague RatsPPG0:2Tomáš RubešMartin Tvrzník, Petr Kafka
06:05ILHK Hradec Králové-1:2Nicolas Bureš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:13IHC Prague Rats-1:3Petr KafkaMartin Michajlov
21:14IHC Prague Rats-1:4Jiří BrandejskýOndřej Lechner, Jan Kolinger
21:55IHC Prague Rats-1:5Petr Šinágl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:51IHC Prague Rats-1:6Tomáš Rubeš
28:00IHC Prague Rats-1:7Tomáš RubešPetr Šinágl, Martin Tvrzník
30:43IHC Prague Rats-1:8Martin TvrzníkJiří Brandejský
31:11IHC Prague Rats-1:9Petr Šinágl
32:20IHC Prague Rats-1:10Jiří HrdinaJan Kolinger
33:52IHC Prague Rats-1:11Petr KafkaMartin Tvrzník, Petr Šinágl
35:50ILHK Hradec Králové-2:11Jan VeselýDaniel Voženílek, Aleš Půlpán
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
43:00ILHK Hradec Králové-3:11Daniel VoženílekAleš Půlpán
45:48ILHK Hradec KrálovéSHG4:11Jan VeselýDavid Malík
46:00IHC Prague Rats-4:12Petr KafkaPetr Šinágl
46:57IHC Prague Rats-4:13Petr KafkaPetr Šinágl