První hrací víkend Stilmat extraligy řečí čísel

První hrací víkend Stilmat extraligy řečí čísel

Za první hrací víkend odehrály týmy nejvyšší soutěže inline hokeje dvě kola, což znamená dohromady osmnáct utkání. Podívejme se tedy, jak jsou na tom jednotlivé celky pohledem čísel. Na vedoucí pozici je díky nejlepšímu skóre Nový Jičín, na druhém konci tabulky se nacházejí Boskovice. Lídrem statistik je mezi hráči Petr Kafka, mezi gólmany René Fendrich.

První hrací víkend Stilmat extraligy inline hokeje 2018 je již minulostí, všechny týmy za uplynulý víkend odehrály tři zápasy. Hned tři celky z dvanácti si z nich odnesly plný počet bodů, o lídrovi tabulky tak mezi Nový Jičínem, Prague Rats a Night Birds Přerov rozhoduje lepší skóre. To má s plus dvaadvaceti brankami nejlepší Nový Jičín, těsně následovaný Prague Rats a za nimi je Přerov. Tři mužstva také ještě nezískala ani bod, z pohledu skóre jsou na tom z nich nejhůře Boskovice, které se krčí na poslední pozici. Před nimi je Brno a následují Černošice.

Nejlepší ofenzivu mají zatím s třiceti pěti vstřelenými brankami Prague Rats, ty táhne trojice hráčů. jež okupuje první tři pozice v tabulce individuálních statistik. Lídrem produktivity je Petr Kafka, který je zároveň s dvanácti vstřelenými góly nejlepším střelcem. Druhý v pořadí je Petr Šinágl, jenž je pro změnu se čtrnácti nahrávkami nejlepším asistentem soutěže. Nejnižší průměr inkasovaných branek má gólman Nového Jičína, René Fendrich odchytal 135 minut a průměrně dostal za zápas 2,13 gólů. Hned čtveřice gólmanů stála v brance nejvyšší možný počet minut – 144.

V prvním hracím víkendu se fanoušci rozhodně nenudili, padlo totiž celkem 231 gólů, nejvíce jich padlo v duelu mezi Night Birds Přerov a IHC Čerti Kladno, který skončil 16:6. Hned první hraný zápas skončil až po prodloužení, byl to jediný z dosud odehraných. Devils Zlín srovnali sedm vteřin před koncem, o své výhře v prodloužení 9:8 ale rozhodl Roller Storm Praha. V produktivitě potřebují nejvíce zabrat Boskovice, ty totiž zaznamenaly pouhých osm přesných zásahů. Naopak jednoznačně nejlepší ofenzivu má s pouhými sedmi inkasovanými góly Nový Jičín.

Rozhodčí za úvodní víkend soutěže nedali žádný pětiminutový trest, ani trest do konce utkání. Hned pětice hráčů, která je ze tří týmů, ale inkasovala desetiminutový trest. Nejvíce trestů na jeden a půl minuty dostal ILHK Hradec Králové, a to třináct. Při utkáních Zlína se za nerovnovážného stavu hráčů na hrací ploše měnilo skóre šestkrát, což je největší počet z celé soutěže. Zároveň Devils nejvíce inkasovali v oslabení, obdrželi čtyři branky a mají 50 % úspěšnost. Nejvíce celků využilo za víkend dvě přesilovky, jako jediní Prague Rats proměnili tři. Celkem devět gólů obdržely týmy ve vlastní početní výhodě, v ní dvakrát inkasoval Zlín spolu s Olomoucí.

Kompletní statistiky extraligy najdete zde