Jičín udolal v těžkém utkání Zlín až po samostatných nájezdech

Jičín udolal v těžkém utkání Zlín až po samostatných nájezdech

Ve čtvrtém hracím dni Stilmat extraligy mužů přivítali na svém zimním stadiónu hokejisté Nového Jičína soupeře z nedalekého Zlína. Utkání probíhalo jako na houpačce, oba týmy se v průběhu střídaly ve vedení a nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých měli více štěstí domácí hráči. Ti tak vybojovali důležitý bod navíc.

Domácí hráči Nového Jičína vstoupili do utkání ve vysokém tempu a na své soupeře ze Zlína od prvních minut doslova vlétli. Vytvořili si dost šancí, jenže je nedokázali proměnit. Hned v úvodu se dostal před brankou do velké šance Zahradníček, ovšem ve vyložené šanci proti Hufovi neuspěl.

V šesté minutě se jičínským hokejistům povedla rychlá kombinační akce, na jejichž konci byl nejzkušenější domácí hráč Ondřej Kovařčík, který přízemní střelou překonal hostujícího gólmana. Hosté mohli vyrovnat zásluhou Suhrady, ten ale z levé strany Fendricha v bráně domácích nepřekonal. Po první čtvrtině tak domácí vedli nad Zlínem 1:0.

To co se domácím dařilo v první čtvrtině, to se jim nedařilo v té druhé. Dělali zbytečné chyby a ty zkušený soupeř ze Zlína dokázal tvrdě trestat. Góly Michala Gaga a dvěma Vladimíra Káni hosté otočili zápas ve svůj prospěch.

Domácím se podařilo vyrovnat ve třetí části a to zásluhou Adama Floka, který dvěma góly v rozmezí tři minut upravil na 3:3. Radost novojičínských ale neměla dlouhého trvání, neboť hned za dvě minuty přišla rychlá akce hostů, a tu zakončoval Vladimír Káňa. Zlín tak vstupoval do čtvrté čtvrtiny s jednobrankovým náskokem.

Hned v druhé minutě poslední části se nechal zbytečně vyloučit David Janiczek a hosté tím měli výhodu přesilové hry. Místo toho, aby v ní zápas rozhodli, udělali chybu a domácí hráči dokázali vyrovnat zásluhou Jakuba Hrušky. Co víc, po individuální akci poslal Michael Chvostek domácí do vedení. Obrat ve skóre neunesl hostující gólman, který vyhodil puk mimo dosah rozhodčích a obdržel za to desetiminutový trest za nesportovní chování. Poslední gólové slovo měl ale nakonec hostující Michael Hlaváč a rozhodl tak o tom, že tenhle zápas dospěje do prodloužení.

V prodloužení se o vítězi nerozhodlo, nepomohlo tomu ani vyloučení hostujícího Michaela Hlaváče. Zápas tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V něm neproměnili hostující hráči ani jeden ze dvou pokusů a jelikož domácí zásluhou Ondřeje Kovařčíka a Adama Floka dokázali dvakrát skórovat, připsali si bonusový bod navíc.

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): “Dnes to byl pro nás těžký zápas. Zlín hrál výborně. Osobně mi dnes chybělo to, že jsme nedokázali podržet puk. Nakonec jsme to ale zvládli a vyhráli.”

Aleš Bachánek (IHC Devils Zlín): “Dnes to byl hodně vyrovnaný zápas. Odehráli jsme to, co jsme si řekli. Bohužel jsme dostali zbytečné tři branky. Ke konci jsme podcenili, kdy jsme dostali gól v oslabení. V nájezdech pak když nedáme gól, nemůžeme vyhrát.”




12.05.2018 11:00| 4.kolo| Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Devils Zlín
6:5 SN
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:25IHC Nový Jičín-1:0Ondřej KovařčíkRobin Gebauer, David Janiczek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:28IHC Devils Zlín-1:1Michal GagoRichard Kobylík
17:01IHC Devils Zlín-1:2Vladimír VáňaMichael Hlaváč
22:43IHC Devils Zlín-1:3Vladimír VáňaRichard Kobylík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:53IHC Nový Jičín-2:3Adam FlokJan Bartko
28:51IHC Nový Jičín-3:3Adam FlokVít Christov, Jan Bartko
30:47IHC Devils Zlín-3:4Vladimír VáňaRichard Kobylík, Michal Gago
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:53IHC Nový JičínPPG4:4Jakub HruškaAdam Flok, Vít Christov
40:18IHC Nový JičínSHG5:4Michael Chvostek
41:32IHC Devils Zlín-5:5Michael HlaváčRichard Kobylík
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
53:00IHC Nový JičínPPG6:5Ondřej Kovařčík
Prodloužení
bez branek