Nový Jičín těsně uhájil svůj náskok nad Uherským Brodem

Nový Jičín těsně uhájil svůj náskok nad Uherským Brodem

Nový Jičín - Nový Jičín si v duelu, ve kterém se ani jednomu z týmů nedařilo v početní výhodě, vypracoval do 28. minuty čtyřbrankový náskok. Jenže poté domácím vyschl střelecký prach a prosazoval se pouze Uherský Brod, jenž v závěru snížil na rozdíl jediné branky, což bylo ale z jeho strany vše.

Hned v úvodu inkasoval každý z týmu jedno vyloučení, menší počet hráčů na hrací ploše využil ve 2. minutě k otevření skóre Nový Jičín. Bartko poslal kotouč na Víta Christova, jenž prostřelil Halodu – 1:0. Oba celky předváděly útočnou hru a na další změnu skóre se nečekalo příliš dlouho, po kombinační akci a nahrávce od Marka Halody srovnal stav Jan Mikulec – 1:1. Jenže skóre nevydrželo ani minutu, vedení vrátil domácímu celku Adam Flok – 2:1. Uherský Brod mohl rychle znovu srovnat, jenže akci tři na gólmana nezužitkoval.

Nový Jičín sice nevyužil přesilovku, jejíž část se přenesla do druhé části, ale po jejím konci navýšil vedení domácích po přihrávce od Paličky Lukáš Kaukič – 3:1. Ani Uherský Brod nevyužil nabídnutou početní výhodu, Nový Jičín ji ubránil a poté se opět radoval po kombinační akci, kterou zakončoval přesně mezi tři tyče Jan Zahradníček – 4:1. 

Na další branku se čekalo až do 28. minuty, další souhru domácího celku zakončoval po nahrávce od Christova Jan Bartko – 5:1. Uherský Brod ale rychle odpověděl, Jan Mikulec se předvedl individuální akcí, po které snižoval na tříbrankový rozdíl – 5:2. Ještě do konce čtvrtiny stihl tým hostí snížit na rozdíl dvou branek, Daniela Gazdu vybídl ke skórování Marek Haloda – 5:3. Domácí se mohli více uklidnit využitím přesilovky, jenže v ní nastřelili pouze tyčku. Nakonec se museli strachovat o vítězství, když minutu a půl před koncem snížil na rozdíl jediné branky Patrik Vaněk – 5:4. Uherský Brod ještě zkusil odvolat brankáře, jenže ani při power play už nedokázal vyrovnat. 

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): "V tomhle utkání jsme měli výborný začátek zápasu, ten závěr už tak skvělý nebyl. Je to naše taková klasika, začne vymýšlet nesmysly a taktak jsme ten zápas zvládli."

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): " Dnes vyhrál štastnější tým. Nic víc k tomu nemám co dodat."


12.05.2018 15:00| 4.kolo| Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Uherský Brod
5:4
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:38IHC Nový Jičín-1:0Vít ChristovJan Bartko
04:43IHC Uherský Brod -1:1Jan MikulecMarek Haloda
05:29IHC Nový Jičín-2:1Adam Flok
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:03IHC Nový Jičín-3:1Lukáš KaukičFilip Palička
18:12IHC Nový Jičín-4:1Jan ZahradníčekMichael Chvostek, Ondřej Kovařčík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:20IHC Nový Jičín-5:1Jan BartkoVít Christov, Adam Flok
28:08IHC Uherský Brod -5:2Jan Mikulec
32:29IHC Uherský Brod -5:3Daniel GazdaMarek Haloda
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
46:23IHC Uherský Brod -5:4Patrik VaněkDaniel Gazda