Roller Storm Praha zvládl utkání v Boskovicích a z venkovního tripu si odváží šest bodů

Roller Storm Praha zvládl utkání v Boskovicích a z venkovního tripu si odváží šest bodů

Boskovice – Ve čtyři hodiny odpoledne vypukl v Boskovicích druhý zápas. Na domácí čekal další tým z Prahy. Roller Storm. Hosté si dokázali hned v úvodu zajistit dostatečné vedení, které si ve zbytku utkání hlídalo. Boskovice sice dokázali od druhé třetiny zlepšit svou hru, ale ke kontaktní brance to nevedlo. Boskovice tak z dnešního dvojutkání neberou ani bod. Naopak Roller Storm získal plný počet bodů.

Úvodní dějství patřilo hostující Praze. První branka padla po dvou minutách hry, to se trefil po přihrávce Kverky Filip Novák. Druhý gól přišel o dvacet vteřin později, to se trefil Natan Vráblík po pěkné individuální akci. Na konci sedmé minuty Petráš dostal puk do jízdy, přebruslil obránce a dostal se až před bránu, kde mu však bekhendový blafák úplně nevyšel a Külzer přerušil hru. V polovině deváté minuty se snažil prosadit Šmíd, ale ani jednou nedokázal překonat brankáře.  Na začátku desáté minuty přišla další branka hostů. Jaromír Kverka dostal pěknou přihrávku, kterou zakončil nad levý beton. Čtvrtý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Již po dvaceti sekundách se prosadil Natan Vráblík. Minutu a půl před koncem hráli hosté poprvé přesilovou hru, kterou Pražané využili po čtyřiceti vteřinách. Více se v první části již nestalo.

Na začátku druhé třetiny přišlo další oslabení Boskovic. Za sekání byl vyloučen Berka. Domácí si i v oslabení dokázali vytvořit šanci, která skončila brankou, tu se povedlo vsítit Davidu Šebkovi. O malou chvíli později mohl druhou branku v oslabení přidat Šmíd, ale samostatný únik nedokázal zakončit.  Druhý gól Boskovic přišel na konci devatenácté minuty, to se prosadil Marek Antal. Pražané nechtěli dopustit zdramatizování, což se jim povedlo na začátku jednadvacáté minuty, když se trefil Filip Novák. Čtyři vteřiny po gólu přišel faul domácích. Přesilovka Roller Stormu však byla zkrácena, jelikož se provinil Dominik Bílek. Pražanům se povedlo to, co se povedlo dříve Boskovicím – skórovat v oslabení. Natan Vráblík rozvlnil síť po přihrávce Kverky a Boskovice vystřídaly brankáře.

Třetí čtvrtinu začali znovu lépe domácí, kteří se prosadili po minutě hry. Šmíd poslal puk přes brankoviště, ten se dostal až k Tadeáši Královi, který s přehledem zakončil. O tři minuty později přišla další branka domácích. Únik dva na jednoho opět zakončil Tadeáš Král. O chvíli později hráli Boskovice přesilovou hru, tu však využít nedokázali.  Na druhé straně se nepovedlo početní výhodu využít ani hostujícím hráčům. Pražané se snažili vsítiti ještě branku, ale žádná vyložená šance již nepřišla.

Poslední část byla již pouze formalita. Hosté většinu času drželi puk na hokejce a kroužili po celé ploše. Boskovice se snažili získat puk, ale nebylo to jednoduché. K pár šancí se na konec domácí dostali a Frodl se v brance Prahy musel činit. Více se však v poslední části, která se odehrála bez jediného přerušení nestalo. Praha si tak z dnešního výjezdu odnáší plný počet bodů.

Ohlasy po zápase:

David Šebek (Boskovice): Utkání bylo hodně podobné tomu prvnímu. Opět se nám nevydařila první čtvrtina, ve které jsme dostali pět branek. Od druhé čtvrtiny jsme se zlepšili a snažili se se zápasem ještě něco udělat, ale nedokážeme proměnit naše šance, které nás stojí lepší výsledek.

Tomáš Würtherle (Roller Storm Praha): Přijeli jsem sem po těžkém utkání v Brně. Utkání se odvíjelo od první třetiny, kde jsme vsítili pět branek. Pak už se utkání spíše dohrávalo. My jsme se snažili dostat přes čtyři bránící hráče. Boskovice moc nechtěli hrát, spíše bránit. Jsme rádi za tři body a celkově z dnešního výjezdu za bodů šest.



12.05.2018 16:00| 4.kolo| Boskovice| 18 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Roller Storm Praha
4:7
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 1:1
Rozhodčí: Jan Pechánek, Tomáš Veselý

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:07IHC Roller Storm Praha-0:1Filip NovákPavel Würtherle, Jaromír Kverka
02:24IHC Roller Storm Praha-0:2Jan Švejda
09:06IHC Roller Storm Praha-0:3Jaromír KverkaJan Švejda
09:29IHC Roller Storm Praha-0:4Jan ŠvejdaJaromír Kverka, Dominik Frodl
11:10IHC Roller Storm PrahaPPG0:5Jan ŠvejdaPavel Würtherle, Filip Novák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:59HC BoskoviceSHG1:5David ŠebekJiří Šmahel
18:40HC Boskovice-2:5Marek AntalTadeáš Král
20:05IHC Roller Storm Praha-2:6Filip NovákJan Švejda, Jaromír Kverka
22:30IHC Roller Storm PrahaSHG2:7Jan ŠvejdaJaromír Kverka, Filip Novák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:09HC Boskovice-3:7Tadeáš KrálLukáš Šmíd
28:43HC Boskovice-4:7Tadeáš KrálLukáš Šmíd
4. perioda
bez branek