Mládežnické soutěže ozdobila dívčí válka i venkovní jízda Zlína

Mládežnické soutěže ozdobila dívčí válka i venkovní jízda Zlína

Hutnou porci mládežnických utkání přinesl uplynulý víkend. Za zmínku ze všech příběhů, které přinesl, stojí vyzdvihnout úspěšný trip mladších dorostenců Zlína. Ti se v sobotu vydali ke třem venkovním utkáním, ze kterých přivezli plný počet bodů se skóre 24:5.

Porcí šesti zápasů odstartovala v sobotu skupina východ soutěže starších žáků. A začalo se pěkně od podlahy, hned v prvním utkání Devils Zlín porazili Uherský Brod vysoko 20:0. V nabitém programu se předvedly třikrát ženy z přerovského klubu Nigh Birds. Nicméně o úvodním víkendu soutěže vyšly bodově naprázdno. Naopak v čele jsou s pěti body Devils a tým dorostenců Přerova.

Západní skupina starších dorostenců pokračovala už třetím hracím víkendem. Na západě se odehrálo pět utkání. Šlo o hotovou dívčí válku, holky na bruslích z Mad Parrots Úhřetice a Roller Storm Praha se představily ve čtyřech z pěti zápasů a ani jednou neodešly s prázdnou. Tabulku na západě stále vedou hráči Kladna před Mad Parrots a Hořovicemi.

Šest duelů nabídl i nedělní program soutěže mladších žáků ve východní skupině. Velmi úspěšný trip zaznamenali zlínští Devils. Ti objeli štace v Olomouci, Boskovicích a Uherském Brodě. Vrátili se se skóre 24:5. Zlín také vede s plným bodovým ziskem tabulku před Boskovicemi a Přerovem. V západní skupině byl tentokrát volný víkend.

Další porci utkání přinesly i zápasy přípravek. Na východě vede po uplynulém víkendu tabulku střelců David Běták ze Zlína se 14 góly v šesti zápasech. Ve skupině západ se tentokrát zápasy přípravek nehrály a na čele tabulky střelců zůstává Tereza Plosová ze Cvočkařů.