Zlín doma padl s Olomoucí 6:10

Zlín doma padl s Olomoucí 6:10

Olomouc předvedla v oslabené sestavě skvělý výkon, už v polovině utkání vedla o šest gólů a utkání bylo v podstatě rozhodnuté. Ve druhé půlce dostali Devils několik příležitostí přesilových her, ze které se jim podařilo dát několik gólů.

Zlín - Olomouc se dostala ve druhé minutě do vedení. První gól zápasu vstřelil David Roupec, který z osy hřiště překonal Stojara. Olomouc byla dále při chuti a skvělou kombinací se propracovala k druhému gólu. Sršeň přenesl hru na Davida Roupece, který střílel do odkryté branky. Stojar se totiž nestihnul přesunout. V osmé minutě utkání fauloval domácí Karafiát a sudí nařídil trestné střílení. Exekutorem byl Jakub Černocký, který nájezd proměnil a poslal svůj tým už do třígólového vedení.

Do druhé čtvrtiny vstoupili lépe Devils a snížili skóre. Gago nastřelil kotouč na brankáře, před kterým ještě lehce tečoval puk Jaroslav Janeba a dal tak první gól svého týmu. Po chybě Šenkeříka se sám na Stojara řítil Tomáš Sršeň. První pokus ještě nebyl úspěšný, dorážka už ale ano a Olomouc zvýšil náskok. Ta samá situace se odehrála o čtyři minuty později. Tentokrát Tomáš Sršeň předvedl forhendový blafák, kterým si položil Stojara a zakončil do poloodkryté klece. Na konci druhé čtvrtiny přidali hosté ještě dva slepené góly, o které se zasloužil Jakub Čuřík a Jindřich Zítka. Olomouc tak v půlce vedla už o šest gólů.

Ani ve třetí třetině nezastavila Olomouc svůj gólostroj. Po skvělé kombinaci zakončoval Pavel Handl do prázdné branky. O chvíli později se střela Černockého odrazila na hokejku Jakuba Čuříka, který dorazil kotouč do sítě. Druhý gól Zlína vstřelil Richard Kobylík po kombinaci se svými spoluhráči. Následně dostali Devils příležitost dvou přesilových her po sobě a obě využili. První hosty potrestal za nedisciplinovanost Jiří Goiš, následně pak Jiří Suhrada.

Ve čtvrté čtvrtině měli Devils dlouhou příležitost přesilové hry, kterou se jim nepodařilo proměnit. Jubilejní desátý gól Olomouce vstřelil v 44. minutě Tomáš Sršeň a zkompletoval tak hat-trick. Devils ještě korigovali skóre na konečných 6:10 zásluhou gólů Ladislava Váni a Petra Šenkeříka.


Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek(trenér IHC Devils Zlín): „Špatně jsme začali a ani nám příliš nepomohl výkon brankáře. Z deseti střel jsme dostali sedm gólů a potom se to těžce otáčí.“

Pavel Handl(trenér IHC Olomouc): „Hodnotí se mi to pozitivně, protože jsme vyhráli. Vyhráli jsme díky skvělému gólmanovi, dobré koncovce a slabšímu výkonu Zlína.“