Uherský Brod promarnil trestné střílení, načež ztratil zápas s Hradcem

Uherský Brod promarnil trestné střílení, načež ztratil zápas s Hradcem

Hokejisté Uherského Brodu nezvládli dotáhnout do vítězného konce domácí duel s Hradcem Králové. Zlomovým okamžikem bylo trestné střílení pro domácí za stavu 6:5, které ale Heča neproměnil. Hradečtí následně otočili průběh utkání a získali všechny body.

Úvod zápasu vyšel lépe hostujícímu celku, nejprve sice Tomáš Půlpán neproměnil samostatný únik, v 5. minutě už ale Matěj Poulstřelou k tyči otevřel stav utkání ve prospěch Hradce. Domácí v čase 7:38 vyrovnali zásluhou Daniela Gazdy, jenomže po trefách Daniela Voženílka  a Aleše Půlpánabyl stav po první čtvrtině příznivější o dva góly pro Východočechy.

Druhá dvanáctiminutovka ale jasně patřila Uherskému Brodu. Nejdříve po tlaku na brankovišti snížil Jan Heča, načež po brejkové situace vyrovnal Dušan Surý. Obrat domácí dokonali těsně před sirénou, kdy do sítě propadla střela Daniela Gazdy– 4:3.

Navýšit své vedení mohli domácí v přesilové hře ve třetí části, jenomže ji nevyužili. A tak přišel trest. Daniel Voženílekse vrátil z trestné lavice a hbitě srovnal. Neuplynulo ani půl minuty a ve 29. minutě už zase Hradec vedl, zasloužil se o to Robin Netušil. Třetina obratů pokračovala, díky trefám Heči Hložánka zase vedli domácí. Ti mohli následně uskočit do rozdílu dvou branek při přesilovce, jenomže podobně jako ve druhé čtvrtině ji nevyužili a přišlo srovnání z hole Robina Netušila. Stav 6:6 vydržel až do pauzy i díky tomu, že domácí Heča trestné střílení.

Ve třetí části se dlouho čekalo na to, kdo stav překlopí na svoji stranu. Na jedné straně měl velkou šanci Janota, jenomže neproměnil. A tak se do vedení dostali hosté, konkrétně po akci Tomáše Půlpána. Uherský Brod už vyrovnat nedokázal, nepomohla mu k tomu ani přesilovka v posledních minutách.


Branky a nahrávky: 8. Gazda, 16. Heča (Venclík, M. Haloda), 20. Surý (Gazda), 24. Gazda, 30. Heča, 31. Hložánek (Gazda, Vaněk) – 5. M. Poul (A. Půlpán), 9. Voženílek (Machač), 11. A. Půlpán (Kuťák, O. Poul), 28. Voženílek (Poul), 29. Netušil (A. Půlpán, Kuťák), 35. Netušil (Kuťák), 43. T. Půlpán (Voženílek). Vyloučení:1:3. Využití, v oslabení: Bez.

Uherský Brod: O. Haloda (Chovanec) – Vaněk, Venclík, Heča, Budil, Pavlůsek, Popelka, Gazda, Janota, Šurý, Kubiš, M. Haloda. 

Hradec Králové: Mahdal – Poul M., Poul O., Půlpán A., Půlpán M., Voženílek, Netušil, Machač, Kuťák.


Daniel Gazda(útočník Uherského Brodu): „Tohoto zápasu je škoda, neproměnili jsme mnoho šancí a prohráli jsme o jediný gól.“

Zdeněk Karlík (trenér Hradce Králové): „Měli jsme větší štěstí a vyhráli jsme. Byl to zajímavý zápas naštěstí pro nás s vítězným koncem.“