Černošice slaví první výhru, porazily druhý Storm

Černošice slaví první výhru, porazily druhý Storm

Podle postavení v tabulce to měla být jednoznačná záležitost pro domácí. Storm měl v zápase být lepším celkem a nakonec si dojít i pro tři body. Černošice ovšem po bláznivém duelu s Rats svůj výkon zlepšily a nakonec slavily úspěch. Černošičtí si sice v tabulce příliš nepolepšily, alespoň už na svém kontě mají první vítězství.

Do utkání měli velmi dobrý nástup hráči Stormu, když se vedení ujali už po pětadvaceti sekundách hry. Petráš si všiml rozjetého Dominika Bílka, který se dostal do úniku a po kličce do bekhendu zakončil mimo dosah Langera.

Následně navíc dostal Krudenc menší trest, a tak měli Pražané šanci své vedení navýšit. To se jim nepovedlo a chvilku po vypršení trestu se mohli radovat hosté. Akci začal Malý, který přihrál dobře postavenému Pavlu Mrňovi, jehož rána prolétla až do sítě.

Ještě v první části se Černošice prosadily znovu a otočily tak průběh duelu. Jan Jindra sjel až za branku, odkud našel volného Václava Krudence, jehož ránu nedokázal Hauser zastavit. V utkání se ani jeden z celků do velkého množství příležitostí nedostával, další gól tak padl až v 21. minutě.

V souboji za brankou Rolleru uspěl David Jindra. S pukem se otočil a z jeho práce následně těžil Jíří Loskot. Ten sice musel kotouč zpracovávat nadvakrát, přesto se mu pak povedlo navýšit vedení svého týmu. Po polovině zápasu tak Středočeši měli slibný náskok.

Vedení navíc Černošice ještě navýšily, ve 33. minutě hrály přesilovku, kterou také využily. Pavel Mrňa dostal parádní pas od Malého a z pokleku propálil bezmocného Hausera. Další zásah už ve třetí části nikdo z hráčů nepřidal, před Stormem tak do poslední dvanáctiminutovky stála těžká práce.

Mírnou naději dal Pražanům Necelé tři minuty po startu posledního dějství Jaromír Kverka, jehož povedený pokus prolétl kolem Langera a zastavil se až v síti. O první vítězství se ovšem Černošice nechtěly nechat připravit.

Výsledkem byla pojišťující trefa Robina Malého. Ten se natlačil před obránce a po samostatné akci zakončil s trochou štěstí za záda Hausera. Storm už se ve zbytku duelu na zmírnění ztráty nezmohl, v závěru naopak ještě upravil výsledek po perfektně povedené kličce Pavel Mrňa.

Ohlasy po utkání:

Tomáš Würtherle (IHC Roller Storm Praha): My jsme věděli, že Černošice jsou kvalitní tým, který akorát letos zatím nemá výsledky. Mají ale spoustu hráčů, kteří už mají značné zkušenosti s inline hokejem. Nám se podařil začátek, kdy jsme se rychle dostali do vedení, ale to nám paradoxně uškodilo. Šlo o zápas s minimem šancí, což nám moc nevyhovovalo.

Luděk Záhorský (SK Černošice): Povedlo se nám odehrát takticky nejpovedenější zápas v letošní sezóně, díky čemuž jsme nakonec i vyhráli. Rozhodně ale nešlo o jednoduchou výhru.



20.05.2018 18:00| 6.kolo| Praha 11| 37 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
SK Černošice
2:6
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Výborný, David Klouček

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:25IHC Roller Storm Praha-1:0Dominik BílekZdeněk Petráš
03:48SK Černošice-1:1Pavel MrňaRobin Malý
08:29SK Černošice-1:2Václav KrudencJan Jindra II.
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:02SK Černošice-1:3Jiří Loskot David Jindra, David Sem
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
32:27SK ČernošicePPG1:4Pavel MrňaRobin Malý
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:29IHC Roller Storm Praha-2:4Jaromír KverkaDaniel Vrdlovec
41:36SK Černošice-2:5Robin MalýPavel Mrňa
47:44SK Černošice-2:6Pavel MrňaVáclav Krudenc