Uherský Brod bere z Kladna tři body

Uherský Brod bere z Kladna tři body

Dobrým začátkem se domácí dostali do rychlého dvoubrankového vedení. Závěrem čtvrtiny ovšem hokejisté Uherského Brodu vstřelili tři branky a od tohoto momentu si pohlídali vedení až do samého konce. Čerti nestačili pohybu soupeře, načež byli potrestáni dalšími brankami. Druhá polovina ještě přinesla vzdor Kladna, ale Uherský Brod dokázal vždy rychle odpovědět.

Dobrým začátkem se domácí dostali do rychlého dvoubrankového vedení. Závěrem čtvrtiny ovšem Uherští vstřelili tři branky a od tohoto momentu si pohlídali vedení až do samého konce. Čerti nestačili pohybu soupeře, načež byli potrestáni dalšími brankami. Druhá polovina ještě přinesla vzdor Kladna, ale Uherský Brod dokázal vždy rychle odpovědět.

Ihned v úvodu se dokázal prosadit před levou tyčí Adam Kubík. Na něj navázal po nevyužité přesilové hře Vladimír Kameš, jenž z mezikruží nasměroval kotouč přímo mezi betony brankáře hostí. Zbytek části patřil Uherskému Brodu. Začátkem desáté minuty vstřelil kontaktní branku Daniel Gazda ze středu levého kruhu. O dvě minuty později z podobné pozice skóroval v signalizované výhodě opět Daniel Gazda, čímž srovnal stav utkání. Šest vteřin před konce došlo k obratu, když se po rychlém přečíslení prosadil Andrej Mrázik.

Začátek druhé čtvrtiny začal tak jako skončila čtvrtina první. Rychlou brankou Radima Budila se Uherský Brod dostal do dvoubrankového vedení. Kladno sice mělo početní výhodu, ale s tou si oslabený Brod dokázal poradit.

Také třetí část patřila spíše celku hostí. Ve dvacáté osmé minutě krásně poslal kotouč do levé spojnice Radim Budil. V početní výhodě se Kladnu nepodařilo skórovat, naopak na druhé straně se Radim Budil dostal do úniku, který proměnil sebejistě. Krátce na to dokázal za Kladno bodovat Adam Kubík, jenž po přejetí prostoru mezi kruhy poslal kotouč do protipohybu brankáře k pravé tyči.

Závěr utkání otevřel opět Radim Budil, poté co vybruslil zpoza levého rohu. Po sporné brance Jiřího Kally rozhodčí rozpažil, čímž přerušil kladenskou radost. Po třech minutách se individuálně prosadil Jakub Strnad, který se středem hřiště natlačil do před brankového prostoru. Na to dokázal zareagovat Radim Budil, který svou pátou trefou ještě upravil výsledek ve prospěch Uherského Brodu. Konečné slovo nakonec Tomáš Libovický, který ve zmatcích před brankou hostí dokázal včas najít kotouč a dopravit jej za brankovou čáru.

Ohlasy po zápase

Zdeněk Kůdela (IHC Uherský Brod): "Utkání jsme zaslouženě vyhráli. Dokázali jsme si vytvořit řadu šancí, které se nám podařilo úspěšně proměnit. Do utkání také určitě zasáhla únava kladenských hráčů, kteří pár hodin před námi sehráli utkání se Zlínem."

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): "Rád bych pochválil kluky, hlavně naše mladý hráče. Někteří z nich dnes nastoupili celkem k třem utkáním. Dokázali jsme si vytvořit nějaké příležitosti, ale tým s mladšími hráči nemá tolik zkušeností, abychom naše šance dotáhli do konce. "


27.05.2018 15:00| 8.kolo| Kladno| 35 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Uherský Brod
5:8
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:17IHC Čerti Kladno-1:0Adam KubíkJiří Kalla, Jakub Strnad
04:38IHC Čerti Kladno-2:0Vladimír KamešJakub Strnad
09:15IHC Uherský Brod -2:1Daniel GazdaMichael Janota
11:41IHC Uherský Brod -2:2Daniel GazdaMarek Haloda
11:54IHC Uherský Brod -2:3Andrej MrázikPatrik Vaněk
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:16IHC Uherský Brod -2:4Radim BudilDaniel Gazda, Marek Haloda
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:13IHC Uherský Brod -2:5Radim BudilMichael Janota
34:06IHC Uherský Brod SHG2:6Radim BudilDaniel Gazda
34:32IHC Čerti Kladno-3:6Adam KubíkJiří Kalla
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:46IHC Uherský Brod -3:7Radim BudilDaniel Gazda
41:09IHC Čerti Kladno-4:7Jakub Strnad
43:49IHC Uherský Brod -4:8Radim Budil
45:09IHC Čerti Kladno-5:8Tomáš LibovickýJakub Strnad