Zlín vstoupil do čtvrtfinále lépe, v prvním zápase série přestřílel Nový Jičín

Zlín vstoupil do čtvrtfinále lépe, v prvním zápase série přestřílel Nový Jičín

Domácí Nový Jičín nezvládl první utkání čtvrtfinálové série play-off Stilmat extraligy, v šestnáctigólové přestřelce padl se Zlínem. Hosté měli lepší vstup do utkání a rychle se dostali do vedení. O to poté několikrát přišli a dokonce v průběhu utkání i prohrávali. Ve druhé polovině ale dokázali zabrat, zápas otočili a svůj náskok už si pohlídali až do konce. Devils se tak ujali ve čtvrtfinále play-off vedení 1:0 na zápasy. Druhý zápase se hraje ještě dnes od 18:30.

Úvod zápasu patřil spíše domácím, ti ale své šance nevyužili. Pak už góly začaly padat, ale právě do branky Nového Jičína. Nejprve se ve 3. minutě prosadil Michal Gago, o dvě minuty později pak Jiří Suhrada. Poté sice Nový Jičín vyrovnal góly Jana Bartka a Jana Zahradníčka, ale konečné slovo měl Zlín, který vrátil do vedení přesnou ranou Petr Zámorský, pro kterého to byl první gól ke dvěma předchozím asistencím.

Přetahovaná pokračovala i ve druhé čtvrtině. Začátek čtvrtiny vyšel mnohem lépe Novému Jičínu, který už po 54 vteřinách hry vyrovnal zásluhou Zbyňka Kubičíka. To Nový Jičín nakoplo k dalšímu útočení a poprvé ho poslal do vedení Ondřej Kovařčík. Jenže domácí si vedení neudrželi ani do přestávky, z přesilové hry se totiž ještě stihl prosadit Jiří Suhrada.

Třetí čtvrtina vyšla mnohem lépe hostujícímu družstvu. Zlín nejprve poslal do vedení  5:4 ve 26. minutě Michal Gago, který překonal Fendricha ranou z levé strany. Prakticky ze stejné pozice poté pálil Jiří Suhrada, a také on se z této parkety prosadil. Nový Jičín hrál poté dlouhou přesilovku, tu ale využít nedokázal a tak ho čekal do poslední čtvrtiny hodně těžký oříšek, protože prohrával 4:6.

Začátek poslední dvanáctiminutovky byl pro Nový Jičín nadějný, protože v 39. minutě snížil znovu na rozdíl jediné branky svým druhým gólem v utkání Ondřej Kovařčík. Místo vyrovnání ale přišla zlínská odpověď. Nejprve využil přesilovku skvěle hrající Petr Zámorský, pro kterého to byl už pátý bod v utkání, poté se hosté prosadili pro změnu v oslabení, to se z branky radoval Jan Vyoral.

Samotná koncovka utkání byla přesto ještě dramatická. Hostující obrana si totiž nepohlídala Adama Floka, který snížil na 6:8. Poté si okamžitě vzal Nový Jičín oddechový čas a zkusil risk při hře bez brankáře. Ten mu ale nevyšel, protože prázdnou bránu trefil Jiří Suhrada, který tím završil svůj hattrick. V 48. minutě sice ještě jednou snížil Vít Christov, ale to už bylo příliš pozdě a navíc se chvíli poté nechal ten samý hráč vyloučit.

Ohlasy po utkání:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): Bylo to těžké utkání. Nehráli jsme špatně, ale bohužel nás trápilo neproměňování šancí. Těch šancí jsme měli opravdu hodně, ale bohužel jsme byli o ty dvě branky horší. Ale nic se neděje, ještě je před námi jeden zápas a věřím, že v něm to zlomíme.

Daniel Huf (IHC Devils Zlín): Jsme samozřejmě rádi, že jsem vyhráli, ale nebylo to vůbec jednoduché. Zezačátku jsme vedli, ale o náskok jsme přišli a pak jsme naopak museli utkání otáčet. Ve čtvrté třetině jsem naštěstí dali tři důležité góly, což rozhodlo. Byl to boj se šťastným koncem pro nás.



16.06.2018 15:30| Čtvrtfinále| Nový Jičín| 50 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Devils Zlín
7:9
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:2 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:18IHC Devils Zlín-0:1Michal GagoPetr Zámorský
03:39IHC Devils Zlín-0:2Jiří SuhradaDavid Hrazdira, Petr Zámorský
07:40IHC Nový Jičín-1:2Jan BartkoRobin Gebauer, Michael Chvostek
10:17IHC Nový Jičín-2:2Jan ZahradníčekOndřej Kovařčík, Robin Gebauer
11:08IHC Devils Zlín-2:3Petr ZámorskýJiří Suhrada
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:54IHC Nový Jičín-3:3Zbyněk KubičíkDaniel Plitko, Filip Palička
23:26IHC Devils ZlínPPG3:4Jiří SuhradaPetr Zámorský
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:45IHC Nový Jičín-4:4Ondřej KovařčíkMichael Chvostek, Robin Gebauer
25:40IHC Devils Zlín-4:5Michal GagoVladimír Váňa
28:47IHC Devils Zlín-4:6Jiří SuhradaMichal Gago
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:39IHC Nový Jičín-5:6Ondřej KovařčíkOndřej Sluštík
43:24IHC Devils ZlínPPG5:7Petr ZámorskýDavid Hrazdira
46:05IHC Devils ZlínSHG5:8Jan VyoralMichael Hlaváč
46:43IHC Nový JičínPPG6:8Adam FlokOndřej Sluštík, Vít Christov
47:06IHC Devils Zlín-6:9Jiří SuhradaMichal Gago
47:41IHC Nový Jičín-7:9Vít ChristovRobin Gebauer