Mistry republiky mezi mladšími žáky jsou zlínští Devils, ve finále zdolali domácí Přerov

Mistry republiky mezi mladšími žáky jsou zlínští Devils, ve finále zdolali domácí Přerov

Přerov – Mistrovský titul v kategorii mladších žáků vybojovali pro letošní rok inline hokejisté Zlína. Ve finále si poradili s přerovskými Night Birds, kterým dovolili skórovat pouze jednou a sami se trefili čtyřikrát. Bronz získal Hradec Králové, který přesvědčivě zdolal Hořovice.

Jako první došlo na utkání o bronz. Hradec Králové se gólově prosadil po minutě a půl. Ve vlastním oslabení nahrál Dunda do jízdy Pavlu Šimkovi, který prostřelil hořovického brankáře mezi betony. V početní nevýhodě udeřili Východočeši ještě jednou, na jejím konci se prosadil Filip Žába.

O necelou minutu později Hořovice snížily. Průšek přenechal kotouč Václavu Komínkovi, který přesnou střelou nedal Felcmanovi šanci úspěšný zákrok. Cvočkaři se tak dostali zpátky do hry. Přesně v sedmé minutě znovu zaúřadoval Pavel Šimek. Předtím sice neproměnil obrovskou příležitost, vzápětí si to ale vynahradil. V osmé minutě se navíc mohl radovat z hattricku, když mu nahrál Nefe a on dopravil puk prudkou ranou švihem do vzdálenější šibenice.

Pátou branku přidal Hradec Králové ve 22. minutě. Po ose Kasal-Bezpalec obdržel puk Jan Vencl a zblízka překonal brankářku Šenkovou. Hořovice zkorigovaly skóre zásluhou druhého přesného zásahu Václava Komínka. Podruhé skóroval i na druhé straně Jan Vencl, jenž definitivně rozhodl o tom, že Hradečtí odjedou z mistrovství republiky s bronzem. Hradec pokořil Hořovice 6:2.

Skóre finálového střetnutí otevřeli zlínští Devils v šesté minutě. V prostoru před brankou prokázal nejlepší orientaci Miroslav Janovský a bekhendem zasunul kotouč do sítě. V 10. minutě vystřelil z levého kruhu Adam Hamrla, Bradovi nechybělo mnoho, aby ho vychytal, nakonec se ale musel smířit s tím, že podruhé kapituloval. Další zlínskou branku měl na holi Pravda, Brada se však tentokrát skutečně vyznamenal.

Ve 23. to bylo 3:0 pro Valachy. Martin Holba předvedl krásnou střelu, když z levé strany milimetrově přesně pod víko. Přerovu se povedlo snížit zásluhou Tomáše Šťastný, který si počkal na pohyb brankáře Málka a bekhendem zakončil do odkryté klece. Zlínský gólman ale jinak naplno předváděl své umění. Za zmínku stojí zejména jeho dva famózní zákroky vleže, kterými zabránil takřka jistým gólům.

Devils navíc ve 25. minutě přidali čtvrtou trefu. Bradu po přihrávce Papežka překonal Richard Babulík. Zlín porazil Přerov 4:1 a stal se novým držitelem republikového primátu v kategorii mladších žáků.